teleormaneanul.ro

Monitorul Oficial pune la dispoziție varianta online de solicitare a publicării actelor pierdute

Must read

Pentru persoanele care și-au pierdut documente oficiale, ca actele de studii sau titluri de proprietate, și care trebuie să facă, în acest sens, o cerere de publicare în Monitorul Oficial, există posibilitatea ca acest lucru să poată fi făcut și online, pe site-ul oficial al instituției. Măsura a fost luată în contextul actual al pandemiei de coronavirus, pe fondul înăspririi restricțiilor de acces în instituțiile publice.

- Publicitate -

Măsura este valabilă și pentru persoanele juridice care solicită publicarea în Monitorul Oficial, astfel că și în acest caz se poate depune cererea tot online, fără a mai fi necesară prezența fizică a reprezentantului legal.

Potrivit unui anunț postat pe monitoruloficial.ro, “toate solicitările de publicare ale persoanelor fizice și juridice se înaintează on-line, fără a fi necesară prezența fizică, cu ajutorul formularelor disponibile pe site”.

Ulterior, după preluarea actelor, cetățenii vor fi informați permanent cu privire la stadiul publicării, transmite sursa citată.

“După publicare, puteți citi Monitorul Oficial pe site, gratuit, sau îl puteți cumpăra în format electronic autentificat (transmis pe e-mail) ori în format tipărit (expediat prin poștă sau cu ridicare de la Biroul de relații cu publicul)”, se mai arată în anunțul postat pe sit-ul oficial al instituției.

Alternativ, cererile de publicare pot fi descărcate și completate fizic și, însoțite de documentele solicitate, se pot transmite apoi prin poștă sau prin rețeaua teritorială a colaboratorilor Monitorului Oficial.

Dacă legea solicită verificarea actului doveditor în original, documentele se transmit exclusiv prin poștă (de ex., pentru schimbările de nume și pierderea permisului de armă).

În continuare, accesul în Biroul de relații cu publicul este permis numai în baza unei programări prealabile (prin intermediul formularului online) și numai persoanelor care prezintă certificatul verde (vaccinare) sau test RT-PCR negativ sau certificatul că au trecut prin boală. Persoanele care nu fac dovada vreunuia dintre actele menționate mai sus, înaintează solicitările on-line, cu ajutorul formularelor disponibile pe site.

- Advertisement -

More articles

Latest article