teleormaneanul.ro

Modificări privind formularul PLF pentru intrarea în țară – Peste 1.600 de amenzi date în județ până în prezent

Must read

La nivelul județului, 1.609 amenzi pentru formularul PLF de intrare în țară au fost date până vineri, 4 februarie, potrivit datelor puse la dispoziție de Direcția de Sănătate Publică Teleorman. Sursa citată precizează și că, din totalul amenzilor aplicate, aproximativ 4% s-au întors pentru că destinatarii nu mai sunt la domiciliu, iar un procent de aproximativ 10% reprezintă amenzi contestate.

- Publicitate -

Guvernul a anunțat, joi, noi modificări în completarea formularului digital pentru intrarea în România. Astfel, călătorii vor putea completa formularul cu maximum 72 de ore înainte de a intra în țară, față de numai 24 cum era până acum, iar pragul minim al amenzii a fost redus. Modificările au fost aprobate printr-o ordonanță de urgență adoptată în ședința de joi a Guvernului Ciucă.

„Dacă până acum aveam 24 de ore să completăm acest formular, am extins această perioadă la 72 de ore înaintea utilizării formularului. Mai mult, sunt și cele 24 de ore ulterioare trecerii în care poate fi prezentat acest formular. Completarea acestui formular este considerat împlinit atunci când datele sunt corecte, pentru că dacă introducem date eronate sau incomplete nu se cheamă că l-am completat”, a explicat, joi, secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii, Andrei Baciu.

De asemenea, a fost redusă valoarea amenzilor, astfel că pragul minim a scăzut de la 2.000 la 500 de lei. Pentru persoanele care au contestat amenda în instanță, dacă în final vor fi amendate, vor primi amenda de 500 de lei.

- Advertisement -

More articles

Latest article