teleormaneanul.ro

Mecanism de actualizare a prețurilor cu 15% până la 40% și pentru contractele pe bani europeni/ Adrian Gâdea: “Fără ajustarea necesară multe miliarde de euro s-ar pierde”

Must read

Un nou mecanism de actualizare a prețurilor cu 15% până la 40% și pentru contractele pe bani europeni a fost introdus în programul Sprijin pentru România, a anunțat, marți, președintele PSD Teleorman Adrian Gâdea.

- Publicitate -

În perioasa următoare vor urma și alte completări ale cadrului legislativ, în funcție de evoluția situației, dar este important de reținut că actualizările de preț se aplică și retroactiv, pe contractele în derulare, susține social-democratul.

“La acest moment absorbția fondurilor din exercițiul financiar 2014-2020 este de 60%. Au mai rămas 14 miliarde de euro de atras/cheltuit până la finalul anului viitor.

Se adaugă banii din PNRR, 29 de miliarde de euro, din care 14,9 miliarde sunt împrumuturi pentru care se plătește dobândă.

Fără ajustarea necesară adusă de această OUG, care să permită reluarea urgentă a lucrărilor la proiecte, multe miliarde de euro s-ar pierde, pur și simplu.

În plus mai sunt și cele aproximativ 30 de miliarde de euro pentru România din exercițiul financiar 2021-2027; sunt 16 programe operaționale care ar trebui finalizate până la sfârșitul lunii viitoare și aprobate până la sfârșitul acestui an.

Altfel riscăm să pierdem (alte) miliarde de euro, extrem de necesare în actualul context, dificil”, a anunțat Adrian Gâdea, președintele PSD Teleorman.

- Advertisement -

More articles

Latest article