teleormaneanul.ro

Deputatul Calotă Florică Ică, vot favorabil pentru proiectul de lege care interzice vânzarea la “fier vechi” a metalelor provenite din arderea anvelopelor sau cablurilor

Must read

Cu 254 voturi “pentru” din totalul de 272 de deputați prezenți, Camera Deputaților a adoptat, săptămâna trecută, proiectul de lege pentru modificarea şi completarea art.1, alin. (1) al Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr.31/2011, privind interzicerea achiziţionării de la persoane fizice a metalelor feroase şi neferoase şi a aliajelor acestora.

- Publicitate -

Concret, proiectul de lege pentru care a votat favorabil și deputatul PNL de Teleorman Calotă Florică Ică prevede că firmele nu vor mai putea cumpăra de la persoanele fizice metale feroase, neferoase şi aliajele acestora, obţinute prin prelucrarea chimică sau termică a materialelor compozite, a cablurilor şi conductorilor de orice fel.

Potrivit proiectului de lege, prin care se modifică art. 1 alin. (1) din Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 31/2011, se interzice achiziţionarea de la persoane fizice a următoarelor categorii de metale feroase şi neferoase şi aliaje ale acestora:  utilizate în activitatea feroviară, rutieră, aeriană, maritimă şi fluvială, de transport cu metroul, de transport public şi electric de suprafaţă sau de irigaţii şi desecări; utilizate în infrastructura pentru furnizarea utilităţilor de energie electrică, apă-canal, gaze şi termoficare; utilizate în infrastructura aferentă operaţiunilor de extracţie, prelucrare, distribuţie, transport şi comercializare a gazelor naturale, a petrolului şi a produselor petroliere; utilizate în semnalizarea şi dirijarea circulaţiei pe drumurile publice; de tipul şinelor, pieselor aparatelor de cale, materialului mărunt de cale, contraşinelor, ecliselor, părţilor componente ale instalaţiilor de siguranţa circulaţiei, cablurilor de semnalizare şi telecomunicaţii, componentelor instalaţiilor de electrificare, componentelor materialului rulant, semnelor de semnalizare şi dirijare a circulaţiei, semafoarelor, capacelor căminelor de vizitare sau părţilor componente şi altele asemenea, parazăpezilor sau părţilor componente ale unor construcţii metalice destinate pentru protecţia împotriva viscolului, avalanşelor, inundaţiilor sau altor calamităţi; obţinute prin prelucrarea chimică sau termică a materialelor compozite, a cablurilor şi conductorilor de orice fel.

Proiectul de lege adoptat de Parlament va merge la președintele Klaus Iohannis pentru promulgare. Pentru a intra în vigoare, este nevoie însă și de publicarea în Monitorul Oficial.

- Advertisement -

More articles

Latest article