teleormaneanul.ro

Măsuri de sprijin de urgenţă pentru producătorii agricoli din sectorul de cereale

Must read

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) informează potenţialii beneficiari că, în conformitate cu HG nr. 352/2023, până la data de 11 mai 2023 inclusiv, primeşte Cereri de acordare a sprijinului financiar pentru producătorii agricoli din sectorul cereale.

- Publicitate -

“Avand în vedere prevederile HG 352/2023 privind acordarea unei măsuri de sprijin de urgență pentru producătorii agricoli din sectorul cereal, vă informăm că APIA primește până pe data de 11 mai 2023 cereri pentru compensarea cheltuielilor angajate de producătorii agricoli din sectorul cereale pentru depozitarea în spații proprii sau depozitarea în custodie la terți, a cantităților de grâu obținute din producția proprie a anului 2022 și înregistrate în aceste spații la data de 1 februarie 2023.

Cererile, indiferent de suprafata declarată în Campania 2022, se depun la sediul APIA Centrul judetean Teleorman din str. Constantin Brancoveanu nr. 73 Alexandria județ Teleorman”, transmite APIA Teleorman.

Potrivit sursei citate, cererea va fi însoţită de următoarele documente: în cazul depozitării la terți, copia Contractului de depozit – custodie temporară și prestări servicii încheiat între deponentul producător agricol și depozitar; copie a documentului de coordonate bancare, în condițiile în care acestea sunt diferite față de cele înscrise în cererea unică de plată 2022 (copiile documentelor de identificare existente la dosarul cererii unice de plată depuse la APIA pentru anul de cerere 2022, în cazul în care nu sunt modificate, rămân valabile și pentru acordarea ajutorului prevăzut de prezenta hotărâre); declarație pe proprie răspundere în cazul producătorilor agricoli persoane fizice, întocmită conform modelului prevăzut în anexa nr.2 din hotarare, prin care se susține situația privind stocul de grâu la data de 1 februarie 2023.

- Advertisement -

More articles

Latest article