teleormaneanul.ro

Mândru de România, concurs dedicat elevilor unităților școlare din Alexandria

Must read

Primăria Alexandria și Consiliul Local al Alexandria organizează, la finalul acestei luni, concursul „Mândru de România”, dedicat elevilor unităților școlare de pe raza reședinței de județ – atât grădinițelor, cât și școlilor gimnaziale și liceelor. Potrivit organizatorilor, concursul are loc pe data de 29 noiembrie, iar pe data de 30 noiembrie va avea loc gala de premiere, organizată într-un cadru cadru festiv, la Centrul Multifuncțional pentru Tineri din Alexandria.

- Publicitate -

Premiile care vor fi acordate de municipalitate constau în premii de participare, premiul special pentru autenticitate (poate fi individual sau colectiv), fiind vorba despre o excursie într-o zona istorică în anul 2023, dar și marele premiu, acordat pentru fiecare categorie de vârstă, respectiv o excursie într-o zona istorică în anul 2023, anunță organizatorii.

Concursul „Mândru de România” are drept scop stimularea exprimării creative a elevilor pentru iubirea de neam și țară, promovarea patriotismului, a simbolurilor naționale (imn, drapel, stemă, zi națională), a culturii tradiționale, a literaturii, muzicii, obiceiurilor și tradițiilor noastre naționale, a artei și religiei, a științei și valorilor naționale.

Potrivit regulamentului, durata momentului prezentat de participanți va fi de cel mult 15 de minute, din momentul în care participanții își încep reprezentația în fața juriului, format din persoane cu pregătire relevantă în domeniul în care se organizează concursul, concurenții având la dispoziție cel mult 15 minute și pentru așezarea decorului.

De nota tar fi că, pentru participarea la concurs, vor fi acceptați cel mult 20 de elevi participanți din fiecare școală/ categorie de vârstă (primar, gimnazial și licee, din aceeași clasă, sau din clase distincte) și cel mult doi profesori coordonatori. Ca și obligativitate, școlile participante vor transmite instituției tabelul nominal cu participanții, până la data de 14 noiembrie, care va cuprinde în mod obligatoriu următoarele date: numele, prenumele și clasa  elevilor participanți, dar și numele, prenumele, datele de contact (telefon și e-mail) pentru profesorii coordonatori, tabele fiind semnate și ștampilate de conducerea unității de învățământ.

Listele cu elevii desemnați să participe la eveniment, trimise instituției, nu pot fi modificate sau completate ulterior, decât în cazuri excepționale, precum cele expuse prin Regulamentul concursului, disponibil aici:  https://alexandria.ro/storage/formidable/8/Regulament.pdf .

Stick-ul de memorie cu muzica/ coloana sonoră (dacă este cazul), cu durata de cel mult 15 minute în format MP3, dar și scenariul reprezentației, vor fi prezentate la Centrul Multifuncțional pentru Tineri, până la data de 24 noiembrie.

Organizatorii sublinizată că se vor organiza întâlniri cu coordonatorii, la cererea acestora, cu cel puțin două săptămâni înainte de concurs și se vor clarifica eventualele nelămuriri (supune la vot,  dacă va fi cazul). Alte nelămuriri, ridicate pe parcursul concursului și nediscutate la aceste întâlniri, nu vor fi luate în considerare.

 

- Advertisement -

More articles

Latest article