teleormaneanul.ro

Lista agenților economici din județ care acceptă cardurile de sprijin financiar pentru preșcolari și elevi

Must read

Ministerul Proiectelor și Investițiilor Europene (MIPE) a virat ajutoarele financiare de 500 lei, de care beneficiază preșcolarii și elevii din familiile defavorizate. Primesc astfel de ajutoare 245.018 de copii din întreaga țară, pentru care au fost emise carduri – tichete sociale pe suport electronic pentru sprijin educațional. Valoarea totală a ajutoarelor asigurate de MIPE, din Programul Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate (POAD), se ridică la aproximativ 122,5 milioane lei.

- Publicitate -

Cardurile pentru de sprijin educațional au fost transmise inspectoratelor școlare județene, iar acestea le-au distribuit fiecărei unități de învățământ pentru a ajunge la copiii din familiile defavorizate.

Cardurile permit acordarea de ajutoare sociale elevilor din învățământul de stat (preșcolar, primar, gimnazial) care îndeplinesc următoarele condiții: preșcolari proveniți din familii (inclusiv cele monoparentale) al căror venit net mediu lunar pe membru de familie este până la 1,06 din valoarea Indicatorului Social de Referință – ISR (pentru anul 2022, valoarea ISR este de 525,50 lei); elevii care sunt în întreținerea familiilor cu un venit mediu net lunar/ membru de familie este de maximum 50% din salariul de baza minim brut pe țară în luna iulie a fiecărui an.

Suma de 500 lei, disponibilă pe fiecare card, va putea fi utilizată pentru cumpărare de rechizite și îmbrăcăminte pentru a merge la grădiniță/ școală.

Pentru anul școlar 2022 – 2023, preșcolarii și elevii eligibili vor primi tichetele sociale pe suport electronic pentru sprijin educațional începând cu luna septembrie a anului 2022.

 

- Advertisement -

More articles

Latest article