teleormaneanul.ro

La Alexandria se desfășoară concursul “Colinde şi Obiceiuri de iarnă” – ediția 2021

Must read

Sala de ședințe a Primăriei Alexandria găzduiește, în săptămâna 13 – 17 decembrie, concursul „Colinde şi Obiceiuri de iarnă” – ediția 2021, eveniment ce se adresează copiilor și tinerilor cu vârste de până la 19 ani, care frecventează cursurile unităților școlare de pe raza municipiului reședință de județ. Festivalul are ca scop renașterea, păstrarea și propagarea obiceiurilor de iarnă în vederea educației prin și pentru valorile naționale a tinerei generații, conform organizatorilor.

- Publicitate -

Potrivit calendarului de desfășurare, zilele de luni și marți sunt rezervate preșcolarilor, ziua de miercuri este rezervată elevilor din ciclul primar, ziua de joi este destinată elevilor din ciclul gimnazial, în timp ce ziua de vineri este alocată elevilor de liceu. Concurenții pot prezenta, în cadrul festivalului, colinde/obiceiuri de iarnă, magico-rituale, colinde cu elemente de urare, de felicitare, colinde de tip general, colinde sociale, fantastice, eroice, despre agricultură, etc.

Reprezentația concurenților este jurizată de persoane cu experiență în domeniu, iar în acest an juriul este condus de îndrăgitul interpret de muzică populară – Florin Vasilică. În cadrul festivalului se va acorda marele premiu pe fiecare categorie de vârstă și sectiune, dar și premii de participare.

Festivalul are drept obiective promovarea cunoașterii obiceiurilor și tradițiilor de iarnă autentic românesc și a costumului popular tradițional, educarea copiilor și elevilor pentru păstrarea și valorificarea fondului folcloric tradițional, dar și perpetuarea obiceiurilor și tradițiilor de iarnă, specifice poporului român.

- Advertisement -

More articles

Latest article