teleormaneanul.ro

Județul Teleorman sub Cod galben de vânt

Must read

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, cu puțin timp în urmă, o atenționare Cod galben de  intensificări ale vântului, care intră în vigoare începând cu ora 14.00, valabil pentru București și zece județe, între care și Teleorman.

- Publicitate -

Potrivit meteolorogilor, în intervalul 10 ianuarie, ora 14 – 11 ianuarie, ora 11, în sudul și estul Munteniei, în Dobrogea și sudul Moldovei vântul va avea intensificări, cu viteze de 55…60 km/h. În zona Carpaților de Curbură și pe litoral, rafalele vor depăși 60…70 km/h.

De asemenea, a fost emisă, cu puțin timp în urmă, și o informare meteologică de precipitații moderate cantitativ, intensificări ale vântului, valabilă pentru întreaga țară, în intervalul 10 ianuarie, ora 10 – 12 ianuarie, ora 10.

În acest caz, potrivit meteorologilor, în Oltenia și sudul Banatului vor fi precipitații moderate cantitativ (15…25 l/mp), la început predominant sub formă de ploaie, iar din noaptea de luni spre marți (10/11 ianuarie), treptat acestea se vor transforma în lapoviță și ninsoare și local se va depune strat de zăpadă. În grupele vestice ale Carpaților Meridionali și în Munții Banatului va ninge moderat, iar stratul nou de zăpadă va fi local consistent.
Precipitații slabe sub formă de lapoviță și ninsoare se vor semnala local și în restul teritoriului, îndeosebi în noaptea de luni spre marți (10/11 ianuarie) și pe parcursul zilei de marți (11 ianuarie).
Pe arii restrânse se va forma polei, iar vântul va prezenta intensificări în est și sud și pe arii mai restrânse în zona montană și în extremitatea de vest, trecător viscolind ninsoarea.

În intervalul 11 – 14 ianuarie, vremea va deveni rece, geroasă în timpul nopților și dimineților în vestul, nordul și centrul teritoriului și pe arii mai restrânse în rest, mai transmite ANM.

 

- Advertisement -

More articles

Latest article