teleormaneanul.ro

Interes scăzut pentru imunizarea anti-COVID în județ – Mai puțin de 700 de persoane au trecut pragul centrelor de vaccinare în ultimele 7 zile

Must read

Cu o incidență de 8.84 și 3.129 de cazuri de COVID-19 confirmate în ultimele 14 zile, județul Teleorman are un procent de ocupare a paturilor destinate pacienților infectați cu noul coronavirus de 38.23% pentru ziua de luni, 14 februarie. Cu toate acestea, spre deosebire de valurile trecute, când numărul deceselor raportate era unul mare, ajungând la câteva zeci de cazuri pe zi uneori, în acest val 5 al pandemiei nici numărul deceselor nu este unul foarte ridicat. Potrivit datelor publicate pe pagina de internet a Ministerului Sănătății, în perioada 1 – 13 februarie, la nivelul județului Teleorman au fost raportate 20 de decese provocate de infecția cu virusul SARS-CoV-2.

- Publicitate -

Iar numărul relativ scăzut al deceselor date publicității de autorități, adunat cu discuțiile despre ridicarea restricțiilor începând cu primăvara acestui an, dar și cu procentul mic al celor infectați care ajung în spitale au condus la scăderea interesului teleormănenilor pentru imunizarea anti-COVID. Astfel, conform datelor centralizate de Direcția de Sănătate Publică, în ultimele șapte zile, numai 698 de persoane au trecut pragul centrelor de vaccinare sau pe cel al medicilor de familie înscrisi în campania de imunizare, pentru a se vaccina anti-COVID cu una dintre cele trei doze.

- Advertisement -

More articles

Latest article