teleormaneanul.ro

Guvernul discută compensarea medicamentelor pentru pensionari – Până la ce sumă se majorează plafonul de venituri

Must read

Guvernul se întrunește în ședință marți, 28 decembrie, iar pe ordinea de zi a întâlnirii este trecută și hotărârea privind modificarea unor acte normative referitoare la Programul pentru compensarea cu 90% a preţului de referinţă al medicamentelor pentru pensionari.

- Publicitate -

Astfel, potrivit propunerii de act normativ, va fi majorat plafonul de venituri pentru pensionari, de la 1 ianuarie, pe baza căruia se va acorda compensare de 90% din prețul medicamentelor, de la 1.299 lei, cât este în prezent, la 1.429 lei/lună inclusiv, conform majorării cu 10% a punctului de pensie.

Măsura se aplică pensionarilor cu venituri de până la 1.429 lei/lună inclusiv, indiferent dacă realizează sau nu alte venituri, se arată în proiectul de hotărâre al Guvernului.

Finanţarea se asigură în proporţie de 50% din bugetul Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate şi de 40% de la bugetul de stat prin Ministerului Sănătăţii.

Valoarea punctului de pensie crește, începând cu data de 1 ianuarie 2022, cu 10%, respectiv de la 1.442 lei cât este în prezent, la 1.586 lei.

- Advertisement -

More articles

Latest article