teleormaneanul.ro

Evaluare Națională 2022 – 130 de elevi din județ au absentat la proba de Matematică

Must read

2.101 din cei 2.231 de elevi înscriși, în județ, pentru susținerea Evaluării Naționale s-au prezentat, joi, în sălile de examen, pentru a susține proba scrisă la Matematică. Potrivit datelor transmise de reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean, au absentat de la cea de-a doua probă a examenului 130 de candidați.

- Publicitate -

Subiectul și baremul pentru proba scrisă la matematică au fost publicate de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, pe site-ul subiecte.edu.ro, iar conform calendarului aprobat prin ordinul de ministru, primele rezulvate vor fi afișate joi, 23 iunie, până la ora 14:00. Ulterior, candidații nemulțumiți vor putea contesta notele obținute joi, 23 iunie (interval orar 16.00-19.00), respectiv vineri, 24 iunie (interval orar 8.00-12.00). Rezultatele finale, după soluționarea contestațiilor, se vor afișa joi, 30 iunie.

Emoțiile pentru absolvenții de clasa a VIII-a din județ au început marți, 14 iunie, când a avut loc prima probă din cadrul Evaluării Naționale – proba de Limba și literature română. Potrivit datelor centralizate de Inspectoratul Școlar Județean, la prima probă s-au prezentat 2.099 de candidați din cei 2.231 înscriși la nivelul județului.

 

- Advertisement -

More articles

Latest article