teleormaneanul.ro

Etapa județeană a concursului „Cu viaţa mea apăr viaţa” și-a aflat câştigătorii

Must read

Nouă echipaje s-au alinitat, joi, la linia de start a concursului cu tematică de protecţie civilă „Cu viaţa mea apăr viaţa” – faza judeţeană, organizat de Inspectoratul Şcolar Judeţean Teleorman, cu sprijinul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „A.D. Ghica” al judeţului Teleorman, Consiliului Judeţean Teleorman, Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al municipiului Alexandria, al Filialei Județene de Cruce Roșie și al voluntarilor din cadrul programului „Salvator din Pasiune”.

- Publicitate -

Concursul, cu tematică de protecţie civilă, are caracter educativ, tehnico aplicativ şi sportiv şi se organizează anual până la faza judeţeană, precum şi din 2 în 2 ani, începând cu anul 2011, până la etapa naţională, distinct pentru ciclul gimnazial (cls. V – VIII) şi ciclul liceal (cls. IX – XII).

“Anul acesta, interesul a fost foarte ridicat pentru elevii ciclului gimnazial, unde s-au înscris cinci echipaje, din cadrul unităţilor de învățământ din Zimnicea, Alexandria, Turnu Măgurele, Roșiorii de Vede și Smârdioasa, în timp ce la ciclul liceal s-au înscris patru echipaje de la Colegiul Național Pedagogic „Mircea Scarlat” Alexandria, Colegiul Național „Unirea” Turnu Măgurele, Liceul Tehnologic „Anghel Saligny” Roșiorii de Vede și de la Liceul Teoretic Zimnicea”, transmite ISU Teleorman.

Ierarhia a fost stabilită la finalul a trei probe, dintre care una teoretică, un chestionar cu 15 întrebări din domeniul protecţiei civile şi două practice, respectiv transportul asistat al unui accidentat aşezat pe targă, pe o distanţă de 50 de metri şi deplasarea cu masca pe figură într-un raion cu obstacole, contaminat.

Clasamentul final al competiției se prezintă astfel: la ciclul gimnazial, pe locul I s-a clasat Școala Gimnazială „Zaharia Stancu” din Roșiorii de Vede; pe locul II – Școala Gimnazială Smârdioasa; locul III – Școala Gimnazială nr. 4 Turnu Măgurele; locul IV – Școala Gimnazială „Ștefan cel Mare” din municipiul Alexandria; locul V – Școala Gimnazială „Mihai Radu Paraschivescu” din Zimnicea

La ciclul liceal: locul I  a fost câștigat de Colegiul Național „Unirea” din Turnu Măgurele; locul II – Liceul Teoretic Zimnicea; locul III – Colegiul Național Pedagogic „Mircea Scarlat” din Alexandria; locul IV – Liceul Tehnologic „Anghel Saligny” din Roșiorii de Vede.

Concursul, cu tematică de protecţie civilă, are ca obiective dezvoltarea capacităţii de percepţie a protecţiei civile ca ansamblu de activităţi cu caracter exclusiv umanitar, cunoaşterea şi aprecierea factorilor de risc potenţial generatori de situaţii de urgenţă sau dezastre la care este expusă comunitatea din care fac parte, adoptarea comportamentului adecvat şi cunoaşterea modului de acţiune în cazul iminenţei producerii sau al apariţiei unei situaţii de urgenţă ori dezastru şi dezvoltarea atitudinii de solidaritate şi de implicare voluntară în acţiunile de prevenire şi intervenţie în situaţii de urgenţă sau dezastre.

Diplomele şi premiile în bani, puse la dispoziţie de Consiliul Judeţean Teleorman pentru câştigătorii acestui concurs, au fost oferite într-un cadru festiv de comanda ISU Teleorman, alături de ceilalţi reprezentanţi ai instituţiilor implicate în organizare.

- Advertisement -

More articles

Latest article