teleormaneanul.ro

Epopeea reabilitării trotuarelor de la Roșiori de Vede, departe de final

Must read

La Roșiori de Vede, încă din anul 2018, se lucrează la modernizarea trotuarelor pe 23 de străzi din municipiu. Pentru obiectivul de investiții finanțat prin PNDL2, a fost alocată suma de 10.472.298 lei, iar lucrările ar fi trebuit să fie gata încă de la finalul anului 2019. Lucru care nu s-a întâmplat, după cum poate să observe fiecare roșiorean care trece pe una din cele șapte străzi pe care lucrările nici măcar nu au început. Mai mult, în cea mai recentă ședință a Consiliului Local, pe ordinea de zi a întâlnirii a fost trecut un proiect de hotărâre privind actualizarea indicatorilor tehnico-economici pentru acest proiect de investiții, în sensul că suma a fost majorată cu aproximativ 100.000 de lei. Motivul? Ordonanța de Guvern nr. 15/2021, care vizează ajustarea prețurilor contractelor de achiziție publică determinată de creșterea prețurilor materialelor de construcții. Că obiectivul ar fi trebuit să fie finalizat încă de acum doi ani nu a contat. De penalizări nici nu încape discuție, a explicat primarul Valerică Cârciumaru, în condițiile în care termenele de execuție au tot fost prelungite de comun acord cu municipalitatea. Prin urmare, pentru că a găsit îngăduință la Primărie, constructorul face treabă în ritm de melc, în timp ce municipalitatea roșioreană se tot roagă de acesta să finalizeze lucrarea.

- Publicitate -

Primarul recunoaște că e nemulțumit de constructor, dar spune că nu prea are de ales

“Dacă nu trece acest proiect nu faceți rău constructorului, faceți rău orașului. Mai avem șapte străzi de finalizat și credeți-mă că nu e nimeni de aici mai supărat decât mine pe acest constructor pentru câte necazuri mi-a făcut.(…)Nu e vorba de atitudinea noastră față de constructorul ăsta așa cum este el, este vorba că vom rămâne cu lucrările neterminate. Și diferența nu este enormă, diferența față de indicatorii din 2019 este de 101.766 lei”, a susținut Valerică Cârciumaru în ultima ședință de Consiliu Local de la Roșiori, în care a dus muncă de convingere cu aleșii din opoziție, pentru ca aceștia să voteze proiectul de hotărâre.

Însă termenele prelungite în repetate rânduri nu sunt singura nemulțumire când vine vorba de prestația constructorului. Calitatea lucrărilor efectuate este una care lasă de dorit, spun consilierii din opoziție și confirmă și imaginile cu trotuarele care arată ca după bombardament și nu după o lucrare serioasă de reabilitare, în valoare de peste 10 milioane de lei.

Iar primarul recunoaște și el că nu este tocmai mulțumit de prestația constructorului, dar insistă că aleșii PNL și cei ai USR exagerează. Și că străzile arată mai bine decât arătau înainte. De parcă cineva s-ar aștepta ca după atâția bani investiți în niște trotuare, acestea să arate ca înainte de reabilitare.

“Și eu sunt foarte nemulțumit, atât de întârzierea în executarea lucrărilor și în mare parte de lucrare, dar nu în totalitate, cum spuneți dvs. că arată chiar așa execrabil, pentru că arată mult mai bine decât erau înainte. Sunt multe probleme, dvs. nu cunoașteți nici o mică parte din necazurile pe care mi le-a creat această firmă”, le-a mai spus primarul de la Roșiori de Vede consilierilor din opoziție.

Dezbaterea s-a mutat pe Facebook

După ședința de consiliu local, opoziția liberală a postat pe pagina de Facebook câteva fotografii cu trotuarele proaspăt “reabilitate” pe strada Constantin Dobrogeanu Gherea, însoțite de mesajul: “Așa arată astăzi trotuarele străzii Constantin Dobrogeanu Gherea din Roșiorii de Vede, trotuare „reabilitate” în cadrul proiectului de investiții „Modernizare și reabilitare trotuare pe 23 de străzi” finanțat prin PNDL II. În ședința de aseară a Consiliului Local, primarul, admițând faptul că lucrările sunt întârziate și îndelung amânate, spunea că strada „arată mult mai bine decât era înainte”. Este acesta un argument pertinent? Verifică Primaria, în calitate de Beneficiar, calitatea lucrărilor sau se mulțumește că firmele de casă își pot încasa banii? Dumnevoastră, sunteți mulțumiți de calitatea acestor lucrări?”. Împreună cu mențiunea că practica firmelor de casă trebuie să înceteze, pentru că este păguboasă atât pentru buget, cât și pentru roșioreni.

Și se pare că postarea l-a deranjat teribil pe primarul Valerică Cârciumaru, care n-a stat pe gânduri și a venit cu replica – “Lasati obsesia “firmelor de casa” -nu e specialitatea noastra (poate a dvs) si nici nu ne culcam pe o ureche –v am vb de nenumarate ori despre nemultumirile mele fata de ac constructor ,v am spus si aseara in sedinta ca nu am receptionat nimic -de ce nu postati si despre modul pagubos pt rosioreni in care ati amanat pr de HCL care viza majorarea caitalului social la Urbis?”. Și cu mențiunea că nu este nicidecum indulgent cu constructorul, dar că nu are alternativă și trebuie să aleagă răul cel mai mic.

Nu se știe ce vrea Valerică Cârciumaru să reiasă din reacția sa la criticile aduse de liberalii roșioreni, cert este însă faptul că reabilitarea trotuarelor pare făcută mai mult în bătaie de joc, iar licitația pentru obiectivul de investiții nu a fost făcută în mod sigur de consilierii PNL. Să deranjeze atât de tare că opoziția își face treaba?

- Advertisement -

More articles

Latest article