teleormaneanul.ro

Elevii și studenții pot cere bani de la stat pentru a-și cumpăra calculatoare noi și în acest an

Must read

Elevii și studenții vor putea cere, și în acest an, bani de la stat pentru a-și achiziționa un calculator nou, potrivit unui ordin al Ministerului Educației oficializat joi. În acest sens, cererile însoțite de documentele necesare pot fi depuse până la jumătatea lunii aprilie.

- Publicitate -

Concret, potrivit Ordinului ME 3.020/2022, publicat joi în Monitorul Oficial, depunerea cererilor și dosarelor cu actele doveditoare se va putea face până pe 14 aprilie; afișarea pe site-ul Ministerului Educației a listei nominale a beneficiarilor se face pe data de 3 iunie; depunerea contestațiilor are rezervată perioada 6-10 iunie; rezolvarea contestațiilor este programată pentru perioada 13-17 iunie; eliberarea bonurilor valorice către beneficiari se va face în perioada 16-31 august; iar calculatoarele vor putea fi achiziționate în perioada 16 august-14 octombrie.

Potrivit legii, tinerii cu vârsta de până la 26 de ani, elevi sau studenți ai învățământului de stat sau particular acreditat, pot primi, în cadrul programului “Euro 200”, un ajutor de stat în vederea cumpărării unui calculator nou care poate să fie de tip desktop, laptop sau netbook.

Cuantumul ajutorului este neschimbată de la apariția programului și reprezintă echivalentul în lei al sumei de 200 de euro, calculat la cursul de schimb pentru ultima zi a lunii precedente cumpărării calculatorului.

Normele în vigoare prevăd că pot beneficia de program tinerii tinerii cu vârsta de până la 26 de ani (elevi sau studenți) care provin dintr-o familie cu un venit pe membru de familie de până la 250 de lei, iar ajutorul bănesc se acordă o singură dată în cadrul unei familii.

- Advertisement -

More articles

Latest article