teleormaneanul.ro

DSP Teleorman a demarat campania „Vaccinare la tine în localitate!”

Echipe medicale se deplasează în mediul rural pentru a imuniza anti-COVID

Must read

Echipe medicale de la centrele de vaccinare fixe se vor deplasa în toate localitățile județului, începând de joi, 28 octombrie, pentru a imuniza anti-COVID, în cadrul campaniei „Vaccinare la tine în localitate!”, derulată de Direcția de Sănătate Publică Teleorman.

- Publicitate -

Potrivit directorului DSP Stelian Cristea, prima oprire a fost în localitatea Pietroșani, unde în numai câteva ore de la demararea campaniei se vaccinaseră câteva zeci de persoane. În listele întocmite de primăria de la Pietroșani au figurat aproximativ 300 de persoane care au optat pentru imunizarea anti-COVID, a precizat sursa citată.

Astfel de caravane se vor deplasa, în perioada următoare, în toate localitățile rurale ale județului, astfel că oamenii vor scăpa de grija de a merge la centrele fixe. Unii poate nu-și permit să meargă câteva zeci de kilometri până la cel mai apropiat centru de imunizare, în timp ce alții pur și simplu nu se pot deplasa, din cauza unor probleme medicale. Pentru aceștia, autoritățile au găsit soluția – echipe medicale care se deplasează în fiecare localitate, pentru a duce vaccinul în mediul rural.

Se imunizează cu serul produs de Pfizer BioNTech sau cu cel produs de Johnson&Johnson, a mai precizat Stelian Cristea, iar la trei săptămâni de la administrarea primei doze (în cazul serului Pfizer), caravana va reveni pentru administrarea rapelului.

“Fac un apel către toți primarii, către toate consiliile locale, către toți factorii decizionali de la nivel de județ și la nivel de comunitate locală să mobilizăm populația, să conștientizăm că vaccinarea este singura soluția pentru a ieși din pandemie. Eu m-am vaccinat, familia mea s-a vaccinat, prietenii mei s-au vaccinat. Haideți să ne vaccinăm!”, a transmis directorul DSP Teleorman Stelian Cristea.

- Advertisement -

More articles

Latest article