teleormaneanul.ro

“Drăgaica și Ia în tradiția urbană și rurală din Teleorman”, la Centrul Multifuncțional pentru Tineri

Must read

Centrul Multifuncțional pentru Tineri găzduiește, vineri, evenimentul “Drăgaica și Ia în tradiția urbană și rurală din Teleorman”, urmând ca, sâmbătă, un eveniment dedicat Zilei Iei să fie organizat și la Izvoarele.

- Publicitate -

Astfel, potrivit desfășurătorului evenimentului, la Centrul Multifuncțional pentru Tineri va fi ținută masa rotundă “Drăgaica, între tradiția și modernitate”, urmând ca după-amiaza să fie rezervată unui spectacol artistic prezentat de Ansamblul „Florile Burnasului”, soliștilor vocali Aida Bulumac și Miruna Mircea, precum și unei suite de dansuri din Teleorman. Ziua de sâmbătă debutează cu o vizită la Muzeul de etnografie al comunei Izvoarele, iar evenimentul continuă cu colindul drăgaicelor și ședința festivă a Consiliului Local Izvoarele în cadrul căreia Ana Trifan – coordonatoare a ansamblului Izvorașul timp de 30 de ani – va primi titlul de cetățean de onoare. De asemenea, tot sâmbătă, la Izvoarele, Ansamblul “Florile Burnasului” al Primăriei Alexandria și Ansamblul Folcloric “Spice de grâu” al Școlii Gimnaziale Izvoarele vor pune în scenă un spectacol de obiceiuri și tradiții de vară, urmând ca evenimentul să se încheie cu Hora satului.

Evenimentul este organizat de Primăria Alexandria, Ansamblul Flocloric “Florile Burnasului”, Palatul Copiilor Alexandria, Primăria Izvoarele, Școala Izvoarele și Asociația Rădăcini Bulgărești.

- Advertisement -

More articles

Latest article