teleormaneanul.ro

DOCUMENT Peste 1.700 de școli ar putea primi până la 200.000 de euro, în prima rundă a programului de combatere a abandonului școlar – Vezi școlile din județ eligibile

Must read

Ministerul Educației a publicat, marți, Ghidul Solicitantului – condiții specifice de accesare a Schemei de Granturi – runda 1 – din cadrul Programului Național pentru Reducerea Abandonului Școlar (PNRAS), finanțat de Planul Național pentru Redresare și Reziliență al României (PNRR) în cadrul Reformei 3. Reforma sistemului de învățământ obligatoriu pentru prevenirea și reducerea părăsirii timpurii a școlii și Investiției 4. Sprijinirea unităților de învățământ cu risc ridicat de abandon școlar, din Componenta C.15.

- Publicitate -

Cererile de finanțare se pot depune online de miercuri, 2 martie, și până pe data de 13 martie, ora 16:00, pe platforma UEFISCDI. În prima rundă de finanțare sunt prioritizate peste 1.700 de școli, iar depunerea cererii de finanțare se realizează din contul electronic creat de directorul unității de învățământ.

Ghidul Solicitantului – condiții specifice de accesare a Schemei de Granturi – runda 1 se adresează unităților de învățământ gimnazial de stat cu risc ridicat și mediu de abandon și părăsire timpurie a școlii (PTȘ), eligibile în cadrul Schemei de Granturi PNRAS (lista școlilor eligibile în cadrul rundei 1 a fost aprobată prin OME nr. 3.319/01.03.2022).

Ghidul conține informațiile specifice necesare în vederea lansării apelului de proiecte Schema de granturi PNRAS – runda 1, respectiv: modalitatea de completare și de depunere a cererii de finanțare, condiții de eligibilitate, criterii de evaluare, descrierea etapelor de verificare administrativă și evaluare a proiectelor.

Obiectivul Programului Național pentru Reducerea Abandonului Școlar (PNRAS) este reducerea părăsirea timpurii a școlii, iar investiția se va realiza cu urmărirea a două etape, respectiv: alocarea de granturi de 3 ani în două loturi pe parcursul anilor 2022 si 2023 unui număr minim de 2.500 școli (alocarea se va baza pe o listă restrânsă a instituțiilor cu risc de abandon școlar întocmită de Ministerul Educației si se va încheia până la 30 iunie 2023) și monitorizarea implementării prin intermediul a două obiective finale care prevăd o reducere de 25 % la nivel național a școlilor cu prioritate ridicată pe baza indicelui compozit de vulnerabilitate privind părăsirea timpurie a școlii la sfârșitul granturilor de 3 ani (30 iunie 2026) și digitalizarea a 2 500 de școli incluse în programul privind abandonul școlar (31 decembrie 2023).

Implementarea investiției conform PNRR va fi finalizată până la 30 iunie 2026, transmite Ministerul Educației.

Lista școlilor din județ eligibile pentru Schema granturi runda 1

Lista școlilor din județ eligibile pentru intervenție PNRAS runda 1

- Advertisement -

More articles

Latest article