teleormaneanul.ro

Din seria – N-am uitat ce ai făcut astă-vară, cu Petre Pârvu în rolul principal

Must read

Primăria Zimnicea a primit, la cea mai recentă alocare bugetară, 100.000 de lei, cu mult mai puțin decât majoritatea primăriilor PNL, care sunt toate rurale. Necesarul făcut de autoritatea locală era de peste 2.000.000 de lei, în cazul orașului Zimnicea, dar la fel ca în cazul celorlalte primării, necesarul a fost cerut să fie, nefiind luat în calcul la împărțirea banilor.

- Publicitate -

După ce s-a ales cu aproape nimic, dar cu mult mai mult decât cele trei municipii din județ, care au ieșit pe zero din alocarea bugetară, primarul Petre Pârvu a început să se plângă de cât de rău e Guvernul PNL și de cum nu se gândesc liberalii la oamenii din Zimnicea.

“Numai plata concediilor către însoțitorii persoanelor cu handicap se ridică la 1,2 miliarde lei vechi. De altfel, numai la acest capitol al asistenței sociale, pentru plata însoțitorilor persoanelor cu handicap, orașul ar trebui să mai primească până la sfârșitul anului încă 10 miliarde de lei vechi. Nu ar fi prima dată când Guvernul nu își onorează obligațiile, anul trecut nealocând cei 11 miliarde de lei vechi pentru plata salariilor celor care au în îngrijire persoane cu handicap”, a transmis primarul de la Zimnicea, după alocarea bugetară din urmă cu aproximativ două săptămâni

Ce pare să nu-și amintească Petre Pârvu este faptul că, în urmă cu numai un an, dădea o palmă partidului din partea căruia candidează la Primărie de când era lupul cățel, dar îi închina ode fostului secretar general adjunct al Guvernului (PNL, evident), deputatul Costel Barbu, care îi alocase din pix fonduri pentru reabilitarea Drumului Național 51 care leagă orașul Zimnicea de municipiul Alexandria.

“Cunoscut fiind faptul că o comunitate nu se poate dezvolta independent, rețeaua de drumuri naționale și județene fiind extrem de importantă, demersurile pentru reabilitarea acestor drumuri au fost de asemenea numeroase și adresate tuturor autorităților centrale de resort, indiferent de culoarea politică a guvernelor care s-au succedat la Palatul Victoria în toată această perioadă.
În ultimii 3 ani, am intensificat numărul solicitărilor pentru reabilitarea Drumului Național 51 care leagă orașul Zimnicea de municipiul Alexandria, drumul cel mai utilizat de locuitorii orașului și aflat într-o stare avansată de degradare, solicitări cărora până de curând nu li s-a dat curs.
În urma întâlnirilor cu prietenul meu, domnul Cristian Barbu – Secretarul General adjunct al Guvernului, în sfârșit această doleanță a comunității a fost auzită, fiind aprobată reabilitarea DN 51 Zimnicea- Alexandria.
Îi mulțumesc pentru implicare și pentru sprijinul acordat comunității noastre în soluționarea acestei probleme, convinși fiind că ne va sprijini și pe viitor în implementarea proiectelor administrației publice, menite să contribuie la dezvoltarea zonei noastre”, transmitea același Petre Pârvu în vara anului trecut, înaintea alegerilor locale.

După două luni, PNL obținea la Zimnicea, cu o organizație al cărei președinte le era necunoscut până și unora dintre liberalii de frunte din organizația județeană, 1.437 de voturi, în timp ce PSD, care face legea în oraș de ani de zile, și-a adjudecat 2.838 de voturi.

- Advertisement -

More articles

Latest article