teleormaneanul.ro

Cum s-au răzgândit liberalii în privința Euro Teleorman

La inițiativa Ralucăi Fedeleș, Consiliul Județean a aprobat finanțarea Asociației cu aproape 820.000 de lei

Must read

După ce au acuzat ani de zile conducerea social-democrată a Consiliului Județean că alocă sume mari de bani asociației controlate de Mihai Putineanu, finul lui Liviu Dragnea, când altele ar trebui să fie prioritățile instituției, consilierii PNL au votat proiectul de hotărâre inițiat de vicepreședintele PNL Raluca Fedeleș, care prevede acordarea sumei de 819.502 lei asociației Euro Teleorman. Proiectul a fost supus dezbaterii și votului aleșilor județeni în ședința ordinară din luna septembrie, iar acesta prevedea aprobarea contribuției sub formă de cotizație a Județului Teleorman prin Consiliul Județean Teleorman, în calitate de membru asociat la Asociația Euro Teleorman, pentru anul 2020 (219.502 lei), dar și pentru anul 2021 (600.000 de lei – câte 50.000 lei/lună).

- Publicitate -

Pe vremea când, în Teleorman, PSD defila în alegeri, iar PNL scotea un scor de care Brătienii s-ar fi jenat cu siguranță, actualul lider județean al liberalilor, Eugen Pîrvulescu făcuse o pasiune din a ataca “oamenii președintelui”, Mihai Putineanu fiind o țintă preferată. Iar declarațiile acide la adresa Euro Teleorman, asociație pe care cel din urmă o conducea, erau la ordinea zilei. Spre exemplu, înainte de alegerile din 2016, într-o conferință de presă, actualul senator Eugen Pîrvulescu spunea: “Există o societate care se numește EuroTeleorman, nu știu cu ce se ocupă, nu sunt audituri făcute la această societate. Ideea este că în privința contribuției Consiliului Județean, ca și cotizație către respectiva asociație, este de 50.000 de lei lunar. Care nu știm ce face, cui dă raportul și așa mai departe. Iar Consiliul Județean are mai multe căpușe prin care se scurg banii județului. Sigur că noi nu ne putem împotrivi, pentru că nu avem destui consilieri județeni, pentru a contracara”.

Nu se știe dacă între timp Eugen Pîrvulescu și colegii săi liberali au reevaluat Euro Teleorman sau pe Mihai Putineanu, cert este faptul că aripa liberală pare să fi ajuns la concluzia că asociația chiar merită sumele de bani publici pe care le criticau cu ceva timp în urmă.

De-a lungul timpului, funcția de președinte al Euro Teleorman a fost ocupată, pe rând, de Liviu Dragnea, Adrian Gâdea și mai apoi de Dănuț Cristescu (președinții Consiliului Județean), în timp ce funcția de director executiv i-a aparținut lui Mihai Putineanu, care prin 2017 a decis să predea ștafeta, cel puțin oficial. În prezent, funcția de director executiv al Euro Teleorman este ocupată de Mihaela Tudor.

Cea mai cunoscută activitate derulată de Asociația Euro Teleorman este Parada Europei, evenimentul care se desfășoară anual, în preajma datei de 9 mai. Anul trecut evenimentul nu s-a ținut, din cauza pandemiei de COVID-19. La fel s-a întâmplat și cu ediția din acest an. De altfel toate evenimentele planificate de asociației pentru anii 2020 și 2021 au fost anulate din cauza pandemiei de COVID-19.

- Advertisement -

More articles

Latest article