teleormaneanul.ro

Dezbateri publice în sistem videoconferință pe tema proiectelor de legi ale educației – Persoanele interesate se pot înscrie până marți, ora 11:00

Must read

Ministerul Educației organizează, marți și miercuri, dezbateri publice pe cele două proiecte de legi ale educației – Legea învățământului preuniversitar și Legea învățământului superior, fiind așteptați să participe toti cei interesaţi, de la persoane fizice şi juridice, organizaţii ale societăţii civile, societăţi comerciale, până la reprezentanţi ai instituţiilor publice și reprezentanţi ai presei, în limita a 1.000 de persoane. Înscrierea se face în sistem electronic, printr-un mesaj trimis la adresa de e-mail consultare.legieducatie@edu.gov.ro, până la data de 23 august, ora 11:00, transmit reprezentenții ministerului.

- Publicitate -

“Așa cum a fost anunțat miercuri, 17 august, în programul dezbaterilor celor două proiecte: Legea învățământului preuniversitar și Legea învățământului superior, în baza prevederilor Legii nr. 52/2003 privind transparenţa decizională în administraţia publică, Ministerul Educației organizează marți, 23 august 2022 (orele 12:00 – 16:00) și miercuri, 24 august 2022 (orele 12:00 – 16:00), în sistem de videoconferință, dezbaterea publică având ca temă cele două proiecte, astfel: 23 august 2022: Legea învățământului preuniversitar și 24 august 2022: Legea învățământului superior”, a transmis, luni, Ministerul Educației.

Potrivit sursei citate, înscrierea trebuie să conțină numele și prenumele participantului/reprezentantului legal, după caz, organizația pe care o reprezintă, datele de contact, numărul de telefon, adresa de e-mail la care se va transmite link-ul pentru logare, precum și confirmarea participării la dezbatere.

Persoanele interesate să-și prezinte verbal propunerea în cadrul dezbaterii publice sunt rugate să se înscrie la adresa de e-mail anterior menționată și vor avea la dispoziție trei minute pentru prezentare.

În situația în care propunerile formulate sunt semnificative, timpul dedicat susținerii acestora poate fi prelungit, o singură dată, cu încă trei minute, de persoana care coordonează desfășurarea dezbaterii publice.

Propunerile se vor face în scris, în format electronic (word), cu specificarea secțiunilor, capitolelor, articolelor din proiectul de act normativ la care se face referire, prin formularul anexat (disponibil mai jos, sub tag-ul Materiale informative) și se vor transmite la adresa de mail menționată anterior, adresă dedicată dezbaterii, până la data de 24 august ora 20:00.

Luarea cuvântului de către participantul/reprezentantul legal se va realiza în ordinea înscrierii pentru participarea la dezbaterea publică.

- Advertisement -

More articles

Latest article