teleormaneanul.ro

“Despre Brâncuși – 146 de ani” – expoziție dedicată celui mai mare sculptor român, deschisă până duminică

Must read

Centrul Multifuncțional pentru Tineri din Alexandria găzduiește, în perioada 21 – 27 februarie, expoziția de cultură și pictură “Despre Brâcuși – 146 de ani”. Vernisajul expoziției dedicate celui mai mare sculptor român a avut loc, luni, în prezența autorilor Costel Păun și Elian Băcilă, dar și a viceprimarului Alexandriei – Ionela Ene și a actriței Doina Ghițescu. Evenimentul a fost prezentat de Virgil Cojocaru, COVER membru U.A.P.R.

- Publicitate -

Costel Păun este artist plastic din Roșiorii de Vede și are o activitate îndelungată în domeniul sculpturii, de peste 10 ani, timp în care a organizat numeroase expoziții în județ dar și în țară, fiind apreciate atât de public, cât și de criticii de artă.

Elian Băncilă are încă de anul trecut o lucrare expusă la Casa Albă și a primit chiar și o scrisoare de mulțumire pentru lucrarea expusă “50+1 state”, de la Președintele Americii, Joe Biden.

Legea prin care data de 19 februarie a fost declarată “Ziua Brâncuși”, ca sărbătoare națională, a fost promulgată în 27 noiembrie 2015 iar anul acesta s-au împlinit 146 de ani de la nașterea sa.

- Advertisement -

More articles

Latest article