teleormaneanul.ro

Deputatul PNL Calotă Florică Ică, vot favorabil pentru majorarea alocației zilnice de hrană pentru persoanele din centrele rezidențiale de asistență socială

Must read

Persoanele din centrele rezidențiale de asistență socială vor avea alocația de hrană aliniată la cuantumul stabilit recent pentru pacienții internați în spitale, respectiv 22 de lei pe zi, potrivit unui proiect de lege adoptat, săptămâna trecută, de deputați. Pentru adoptarea inițiativei care modifică art. 129 din Legea nr. 272/2004 privind protecţia şi promovarea drepturilor copilului, care prevede că alocația de hrană pentru copiii din serviciile de zi publice, pentru copiii și tinerii pentru care s-a stabilit o măsură de protecție socială, pentru copiii aflați în case de tip familial și pentru mamele protejate din centrele maternale să fie de 22 lei, a votat și deputatul PNL de Teleorman Calotă Florică Ică. La fel ca inițiativa legislativă prin care a fost majorarată alocația de hrană pentru pacienții internați de la 11 lei la 22 lei/zi, și măsura privind centrele rezidențiale se află și pe lista Guvernului în programul „Sprijin pentru România”.

- Publicitate -

Potrivit proiectului de lege, același cuantum va fi aplicat și copiilor din creșe și alte unități de educație timpurie, iar acesta va fi actualizat anual de către Guvern printr-o hotărâre, mai prevede proiectul de lege. De asemenea, nivelul minim al alocației zilnice de hrană pentru consumurile colective din unitățile publice și private de asistență socială destinate persoanelor adulte, a celor cu dizabilități sau vârstnicilor va fi tot de 22 lei, iar aceste sume vor putea fi majorate de consiliile județene, locale, la propunerea direcțiilor generale de asistență socială.

Totodată, proiectul de lege mai prevede că furnizorii de servicii sociale vor fi nevoiți să asigure copiilor și tinerilor pentru care a fost stabilită o măsură de protecție specială și pentru mamele protejate în centrele maternale sprijin pentru integrare socială, condiții adecvate de locuit, cheltuieli de întreținere – încălzire, apă caldă, energie electrică, pe lângă hrană, îmbrăcăminte, încălțăminte, transport, materiale igienico-sanitare, rechizite/manuale, jucări, materiale cultural- sportive sau sume de bani pentru nevoi personale, ce sunt deja prevăzute de Legea 272.

Pentru a fi aplicat, proiectul de lege trebuie să fie promulgat de președintele Klaus Iohannis și publicat în Monitorul Oficial.

- Advertisement -

More articles

Latest article