teleormaneanul.ro

Curtea de Apel București și-a declinat competența în dosarul în care foștii parlamentari de Teleorman își cer pensiile speciale înapoi

Must read

Magistrații de la Curtea de Apel București au declinat competența teritorială în dosarul în care cinci foști parlamentari de Teleorman au dat Parlamentul în judecată pentru a-și primi pensiile speciale înapoi. Dosarul a ajuns la Curtea de Apel București, după ce și Tribunalul Teleorman și-a declinat soluționarea cauzei.

- Publicitate -

“Solutia pe scurt: Admite excepţia necompetenţei. Declină competenţa în favoarea Tribunalului Teleorman, Secţia conflicte de muncă, asigurări sociale şi contencios administrativ, complet pentru conflicte de muncă şi asigurări sociale.Constată ivit conflictul negativ de competenţă. Sesizează Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Secţia Contencios Administrativ şi Fiscal pentru soluţionarea conflictului negativ de competenţă. Fără cale de atac. Pronunţată azi, 26.10.2021 prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor de către grefa instanţei”, se arată în sentința dată de magistrații Curții de Apel București.

Așadar, magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) sunt cei care vor avea ultimul cuvânt în ceea ce priveşte instanţa care va soluţiona această cauză.

În luna aprilie a acestui an, cinci foști parlamentari de Teleorman au acționat în instanță Parlamentul României, pentru a-și recupera pensiile speciale.

Potrivit portatului instanțelor de judecată, este vorba despre Constantin Bîciu (senator PRM în legislatura 2000-2004), Constantin Amarie (deputat PSD în legislatura 2004-2008), Vicențiu Găvănescu (senator PNL în legislatura 1996-2000), Mihail Olteanu (deputat PDSR 1992-1996) și Timotei Stuparu (senator  PSD în legislatura 2012-2016 și deputat în legislaturile 2000-2004 și 1990-1992).

Pensiile speciale pentru foștii parlamentari au fost desființate în luna februarie a acestui an. Ulterior, câteva sute de foști parlamentari, între care foști premieri, miniștri, dar și importanți lideri politici, au acționat în instanță Parlamentul României pentru a-și recupera pensiile speciale. Adrian Năstase, Petre Roman, Gabriel Oprea, Petre Daea, Teodor Meleșcanu, Dan Matei Agathon, Ion Oltean sau Vasile Blaga sunt doar câteva exemple.

- Advertisement -

More articles

Latest article