teleormaneanul.ro

Cum vor doamnele liberale din Teleorman să pună cruce Crucii Roșii

Must read

Privind obiectiv spațiul public de câteva luni încoace, nu poate fi ignorat modul în care Crucea Roșie Română, cel mai vechi și important ONG din România, e pe cale să devină o filială a PNL în Teleorman, după ce reprezentantele de seamă ale liberalilor și-au luat pe “persoană fizică” organizația din județ a asociației. Nicoleta Voicu, fost subprefect de Teleorman și actual secretar general al Prefecturii, fără carnet de partid dar cu afinități declarate și cunoscute pentru galbenul liberal, și Maria Stoian, membru cu acte-n regulă și deputat PNL de Teleorman, alături de alte membre de partid, au politizat, în ultima perioadă, fiecare acțiune a Crucii Roșii. Nu există demers inițiat de organizația neguvernamentală fără ca doamnele liberale să nu umple rețelele de socializare cu poze în care își laudă acțiunea. De altfel, există voci în rândul vechilor membri ai Crucii Roșii Teleorman care susțin că e prea mult și că înțesarea asociației cu politruci nu e nici pe departe un lucru benefic. Ba din contra, spun aceștia, Crucea Roșie își pierde sensul inițial și se transformă, încet dar sigur, într-o unealtă de partid.

- Publicitate -

De unde am plecat

Până mai anul trecut, adică înainte ca Nicoleta Voicu să fie subprefect de Teleorman, iar Maria Stoian deputat PNL, Crucea Roșie Teleorman derula activități în stilul obișnuit. Faptele bune se făceau în tăcere și anonimat, fără să fie strigate în gura mare. De Crucea Roșie a auzit cam orice om care trăiește pe planeta asta, iar sponsorizările, cele reale și făcute din convingere, erau tot cam aceleași și pe vremea când organizația nu era folosită drept instrument de partid.

Lucrurile s-au schimbat odată cu apariția Nicoletei Voicu în spațiul public. Pentru că cel mai probabil cineva i-a șoptit că nu există cale mai bună să te faci remarcat decât agățându-te de ceva cunoscut, Nicoleta Voicu a devenit membru al Crucii Roșii Teleorman. Pe vremea aceea, președinte al filialei era fostul șef al ISU Teleorman, colonelul în rezervă Sandu Liviu Sorinel. Odată cu Nicoleta Voicu, în Crucea Roșie Teleorman a intrat și buna sa prietenă, Maria Stoian. Și alte doamne liberale…

Când roșul devine o culoare frecventabilă

Ulterior, în filială au avut loc alegeri pentru funcțiile de conducere. Și, pentru că președintele în funcție avea deja două mandate și nu mai putea candida pentru un al treilea, și-au anunțat intenția de a se înscrie în cursă Nicoleta Voicu și Cornel Gogan, fost candidat PNL la Camera Deputaților și președinte al PNL Videle. Nu se știe din ce motiv, în cele din urmă, Cornel Gogan a ales să nu mai candideze la președinția Crucii Roșii Teleorman, unde unic candidat a rămas Nicoleta Voicu. Alegerile în sine au fost un fel de mascaradă, în care Nicoleta Voicu s-a votat ea pe ea cu delegare din partea membrilor care nu au putut participa la scrutin, spun voci din zona Crucii Roșii. Potrivit datelor făcute publice de reprezentanții filialei din Teleorman, Maria Stoian nu figura cu funcția de vicepreședinte al organizației în urma alegerilor. Cu toate acestea, în postările ulterioare pe pagina de Facebook a Crucii Roșii Teleorman, deputatul PNL este trecut drept vicepreședinte al ONG-ului. Cum a reușit Maria Stoian să ajungă peste noapte vicepreședinte al Crucii Roșii Teleorman n-ar trebui să mire pe nimeni, că doar a ajuns, tot fără să-și dea cineva seama cum, și deputat în Parlamentul României.

Odată finalizate alegerile în filială, s-a dat liber la politizare. Tot ce-a însemnat acțiune a Crucii Roșii Teleorman ulterioară alegerilor din filială s-a redus la o campanie intensă de imagine pentru cele două doamne aflate în sfera de interes a PNL. Apogeul pare să fi fost atins, însă, odată cu acțiunea de la Gălăteni, acolo unde atât Nicoleta Voicu, cât și Maria Stoian, au mers cu haine și încălțăminte la oamenii cu venituri mici. Un gest filantropic dincolo de substratul politic, ar spune unii, dacă hainuțele și încălțămintea cu care cele două doamne au mers la copiii amărâți nu ar fi fost vechi. Nu de alta, dar e cam jenant ca, atunci când primești de la stat zeci de mii de lei pe lună, pentru că ai fost trimis în Parlament de cetățenii județului, să aterizezi la niște copii amărâți cu pantofiori vechi. Nu se face, doamna Stoian! Nu se face, doamna Voicu!

P.S. În caz că nu se știa nici în interiorul filialei județene a organizației, nici în interiorul PNL Teleorman, organismele internaționale din care face parte Crucea Roșie recomandă păstrarea echidistanței politice.

- Advertisement -

More articles

Latest article