teleormaneanul.ro

Concursul pentru directori de școli a ajuns la final – Din cele 13 contestații depuse, 6 au fost respinse

Must read

Inspectoratul Școlar Județean Teleorman a publicat, sâmbătă, lista anonimizată cu notele finale ale candidaților la concursul de ocupare a funcțiilor de director și director adjunct de școli. Proba de interviu a concursului s-a terminat miercuri, 8 decembrie, iar potrivit datelor făcute publice, din cele 233 de examinări ale comisiilor de evaluare, la 15 a fost respins candidatul, în timp ce la alte 66 candidatul nu s-a prezentat.

- Publicitate -

13 dintre notele obținute la interviu au fost contestate, însă pentru șase dintre cazuri reevaluarea probei a fost una cu ghinion, fiind obținute note sub cea minima pentru a fi considerați promovați candidații. Situația contestațiilor poate fi consultată accesând pagina de internet a Inspectoratului Școlar Județean, la adresa  http://www.isjtr.ro/mat/concurs_directori/2021/1_Rezultate_contestatii_interviu.pdf , iar situația completă a notelor obținute de candidați poate fi consultată la adresa http://www.isjtr.ro/mat/concurs_directori/2021/2_ANEXA_1_REZULTATE_FINALE_11_DEC_2021.pdf .

Potrivit calendarului, luni, 13 decembrie, candidații declarați promovați pentru mai multe funcții de conducere depun/transmit la registratura Inspectoratului Școlar Județean Teleorman opțiunea pentru o singură funcție de conducere. Ulterior, în perioada 14-17 decembrie, Comisia de organizare realizează, pentru fiecare funcție de conducere din fiecare unitate de învățământ pentru care s-a organizat concurs, ierarhia candidaților și declararea candidatului “reușit”.

Proba de interviu, care are o pondere de 50% din nota finală, a fost susținută de fiecare dintre candidații care au trecut proba scrisă, în funcție de opțiunea sau opțiunile exprimate. Prin urmare, dacă un candidat a optat pentru trei unități școlare, acesta a susținut de trei ori proba de interviu.

La proba scrisă, care a fost susținută în luna octombrie, rezultatele după soluționarea contestațiilor au arătat că 112 candidați au fost declarați admiși, în timp ce alți 62 de candidați au fost declarați respinși. De asemenea, nouă candidați nu s-au prezentat la proba menționată. La proba scrisă, patru dintre candidați au reușit “performanța” să obțină note sub 5, cea mai mică notă fiind nota 3, potrivit datelor furnizate de Inspectoratul Școlar Județean Teleorman, în timp ce alți 13 candidați au obținut note cuprinse între 5 și 6.

- Advertisement -

More articles

Latest article