teleormaneanul.ro

CNSU a aprobat noile restricții/ DOCUMENT

Interzicerea circulaţiei pe timpul nopţii și organizării de evenimente private

Must read

doar celor vaccinaţi sau trecuţi prin boală – DOCUMENT

- Publicitate -

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat, vineri, Hotărârea numărul 91 privind stabilirea unor măsuri suplimentare în scopul gestionării riscului de sănătatea publică cauzat de numărul mare de infectări cu virusul SARS-CoV-2, prin care se propune, printre altele, interzicerea circulației persoanelor în afara locuinței/gospodăriei în intervalul orar 22.00-05.00, pentru o perioadă de 30 zile, cu unele excepții. Restricția de circulație nu se aplică persoanelor care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

De asemenea, se propune interzicerea desfășurării activității operatorilor economici care activează în domeniul comerțului/prestărilor de servicii în spații închise și/sau deschise, în intervalul orar 21.00-05.00, pentru o perioadă de 30 zile.

Printre măsurile propuse de CNSU vineri se propune și ca activitatea restaurantelor, cafenelelor etc. în interiorul clădirilor și la terase să fie permisă până la 50% din capacitatea maximă a spațiului, în intervalul orar 05.00-21.00; interzicerea activității în baruri, cluburi și discoteci pentru o perioadă de 30 zile, precum și organizarea și desfășurarea evenimentelor private (nunți, botezuri, mese festive etc.), a concertelor și spectacolelor; interzicerea participării spectatorilor la competițiile sportive.

De asemenea, se propune organizarea programului de lucru în regim de telemuncă sau muncă la domiciliu pentru cel puțin 50% din angajați; accesul vizitatorilor în toate instituțiile publice centrale și locale, operatorilor economici, care funcționează în clădiri de birouri private, să fie permis doar persoanelor care fac dovada vaccinării, trecerii prin boală în ultimele 180 de zile sau testării.

Totodată, se propune instituirea obligativității purtării măștii de protecție, în toate spațiile publice închise și deschise, precum și la locul de muncă și în mijloacele de transport în comun.

Măsurile prevăzute în hotărârea CNSU produc efecte doar în situaţia aprobării lor prin acte normative ale Guvernului sau, după caz, ale conducătorilor ministerelor sau organelor administraţiei publice centrale.

Hotărârea CNSU este disponibilă în întregime aici.

- Advertisement -

More articles

Latest article