teleormaneanul.ro

CNSU a aprobat achiziţionarea a 70 de milioane de teste rapide de salivă pentru depistarea COVID-19 în unitățile școlare

Must read

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat, sâmbătă, includerea testelor rapide de determinare a antigenului SARS-CoV-2 efectuate din probă de salivă în categoria stocurilor de urgență medicală de strictă necesitate, pentru monitorizarea riscului epidemiologic la nivelul unităților de învățământ. Fondurile necesare pentru achiziționarea celor 70 de milioane de teste rapide de salivă prevăzute de hotărârea CNSU vor veni din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului.

- Publicitate -

“Comitetul Național pentru Situații de Urgență adoptă prezenta HOTĂRÂRE: Art.1 – (1) Se aprobă stabilirea unei noi categorii de produse, stocuri de urgență medicală de strictă necesitate, constând în teste rapide de determinare Pagina 2 din 2 a antigenului SARS-CoV-2 efectuate din probă de salivă, în scopul monitorizării permanente și eficiente a riscului epidemiologic la nivelul unităților de învățământ, cantitatea necesară fiind stabilită în anexă. Art.2 – Se propune ca pentru asigurarea fondurilor necesare achiziționării produselor prevăzute la art. 1 să fie alocate la nevoie, Ministerului Afacerilor Interne pentru Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, sumele necesare din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului. Art.3 – Prezenta hotărâre se comunică tuturor componentelor Sistemului Național de Management al Situațiilor de Urgență, pentru punere în aplicare prin ordine și acte administrative ale conducătorilor acestora”, se arată în hotărârea nr.83/ 08.10.2021, adoptată de CNSU.

- Advertisement -

More articles

Latest article