teleormaneanul.ro

„Citește-mi 100 de povești”, la Grădinița Conțești – Micuții s-au întâlnit cu Moș Crăciun și Crăiasa Zăpezii

Must read

Reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Teleorman au participat, luni, la un eveniment organizat la Grădinița cu Program Normal Conțești, parte a proiectului „Citește-mi 100 de povești”, proiect în cadrul căruia se încurajează lectura atât acasă, cât și la grădiniță.

- Publicitate -

„Evenimentul desfășurat astăzi la Grădinița cu Program Normal Conțești a vizat încurajarea lecturii în rândul copiilor și s-a derulat în prezența reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean Teleorman, care le-au citit celor mici „Poveste cu Moș Crăciun” de Passionaria Stoicescu. Copiii au ascultat povestea cu atenție, au trăit intens acțiunea din poveste, iar la sfârșit au avut surpriza întâlnirii cu personaje din carte, precum Crăiasa Zăpezii, dar și cu Moș Crăciun, care a sosit cu daruri pentru ei”, au transmis reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean.

Proiectul este derulat de Asociația OvidiuRo în parteneriat cu Ministerul Educației și Ministerul Culturii din România, iar până în prezent au fost derulate două ediții ale programului, urmând ca a treia ediție să debuteze pe data de 14 ianuarie 2022.

În județul Teleorman, în anul școlar 2021- 2022, 43 de grădinițe din mediul rural participă la proiectul „Citește-mi 100 de povești”, iar în cadrul programului, în fiecare unitate școlară au fost create niște insule de lectură, în care copiii de nivel preșcolar au posibilitatea să se destindă cu o carte de povești.

Inspectoratul Școlar Județean Teleorman încurajează cadrele didactice să ia parte la selecția organizată de asociația OvidiuRo în luna ianuarie 2022.

- Advertisement -

More articles

Latest article