teleormaneanul.ro

Cinci șoferi s-au ales cu dosare penale, la final de săptămână, după ce au fost prinși băuți la volanul mașinii

Must read

Cinci conducători auto s-au ales cu dosare penale după ce au fost depistați la volan, la fnalul săptămânii, cu toate că erau sub influența băuturilor alcoolice.

- Publicitate -

Potrivit reprezentanților IPJ Teleorman, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier, au depistat, vineri, un bărbat în vârstă de 52 ani, din Roșiori de Vede, în timp ce conducea un autoturism municipiu, deși se afla sub influența băuturilor alcoolice.

Șoferul a fost testat cu aparatul alcootest, rezultatul indicând o valoare de 0,51 mg/l alcool pur în aerul  expirat, motiv pentru care a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea de mostre biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

De asemenea, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Alexandria au depistat, sâmbătă, un bărbat din municipiu, în timp ce conducea un autoturism în localitatea Alexandria, deși se afla sub influența băuturilor alcoolice.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcootest, rezultatul indicând o valoare de 0,63 mg/l alcool pur în aerul  expirat, motiv pentru care și acesta a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea de mostre biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

Tot tâmbătă, polițiștii din cadrul Secției de Poliție nr. 5 Dobrotești au depistat un tânăr în vârstă de 24 ani, din Beuca, în timp ce conducea un autoturism în localitate, deși se afla sub influența băuturilor alcoolice.

Și acesta fost testat cu aparatul alcootest, rezultatul indicând o valoare de 0,52 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care tânărul a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea de mostre biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

Și polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 7 Crângu au depistat, sâmbătă, un bărbat în vârstă de 36 ani, din Alexandria, în timp ce conducea un autoturism în localitatea Crângu, deși se afla sub influența băuturilor alcoolice.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcootest, rezultatul indicând o valoare de 0,74 mg/l alcool pur în aerul  expirat, motiv pentru care a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea de mostre biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

Polițiștii din cadrul Poliției municipiului Alexandria au depistat, duminică, un bărbat în vârstă de 55 ani, din Mavrodin, în timp ce conducea un autoturism pe raza municipiului Alexandria, deși se afla sub influența băuturilor alcoolice.

Bărbatul a fost testat cu aparatul alcootest, rezultatul indicând o valoare de 0,89 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care acesta a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea de mostre biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În toate cele cinci cazuri au fost întocmite dosare penale pentru săvârșirea infractiunii de “conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”, urmând să fie propuse soluții legale prin parchet.

La finalul săptămânii, oamenii legii au aplicat 108 de sancțiuni contravenționale în valoare de peste 39.685 de lei, au reținut 11 permise de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce pe drumurile publice și au retras un certificat de înmatriculare, potrivit IPJ Teleorman.

Din totalul sancțiunilor, 48 au fost aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 33 sancțiuni pentru nepurtarea centurii de siguranță, 5 sancțiuni pentru depășire, 7 sancțiuni pentru alte abateri și 3 sancțiuni pentru telefon.

- Advertisement -

More articles

Latest article