teleormaneanul.ro

Cinci centre de testare COVID-19 deschise în județ; persoanele cu simptomatologie specifică COVID-19 se pot testa și la medicii de familie

Must read

În contextul creșterii numărului de cazuri de COVID-19 la nivelul județului, Instituția Prefectului – Județul Teleorman și Direcția de Sănătate Publică Teleorman au demarat procedura de testare a persoanelor suspecte de infecție cu virusul SARS-CoV-2 în centrele de recoltare și la medicii de familie.

- Publicitate -

Astfel, persoanele cu simptomatologie specifică COVID-19 se vor putea testa cu teste RT-PCR la unul dintre centrele de recoltare operaționalizate la nivelul județului, dar și cu test antigen rapid, la medicii de familie care au contract cu Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Teleorman (lista poate fi vizualizată pe site-ul http://www.dsptr.ro/doc/covid-19/lista-medici-familie-si-farmacii-testari-SARS-CoV-2.pdf ), indiferent dacă sunt înscriși sau nu pe listele acestora. Pentru a beneficia de testare, persoanele care prezintă simptome specifice COVID-19 trebuie să sune la numărul unic de urgență 112, iar operatorii le vor îndruma către cel mai apropiat centru de recoltare.

Testarea RT-PCR poate fi făcută, conform datelor făcute publice, la următoarele unități sanitare: Spitalul Județean de Urgență Alexandria; Spitalul Municipal ”Caritas” Roșiorii de Vede; Spitalul Municipal Turnu Măgurele; Spitalul Orășenesc Zimnicea; Spitalul Orășenesc SRL Videle.

Deplasarea către centrele de testare se va face fără a utiliza mijloacele de transport în comun, ci prin intermediul unui mijloc de transport propriu, iar persoanele nedeplasabile vor specifica acest lucru în cadrul apelului la 112, testarea urmând să se facă la domiciliu în acest caz.

După recoltare, persoana testată va aștepta la domiciliu rezultatul testului RT-PCR, pe care îl va primi prin e-mail/SMS din aplicația Coronaforms.

- Advertisement -

More articles

Latest article