teleormaneanul.ro

Ce-am ales – Calotă Florică Ică, la cel de-al treilea mandat în Parlament

Must read

Cu un an în urmă, teleormănenii au fost chemați la urne pentru a-și alege parlamentarii care, cel puțin teoretic, ar trebui să le reprezinte interesele în Legislativ timp de patru ani de zile. Cinci deputați și doi senatori au revenit județului, iar în urma scrutinului, PSD s-a ales cu un senator și doi deputați și la fel și PNL, în primă fază. Restul de voturi care nu făceau de-un mandat întreg de deputat a ajuns la PNL, după ce la centru s-a decis ca al treilea loc în camera inferioară a Legislativului să meargă la liberali. Mandat care, dacă mergea la PSD, ar fi putut ajunge la Ioana Panagoreț, decanul Facultății de Științe și Inginerie Alexandria, dar cum a mers la PNL, a ajuns la Maria Stoian.

- Publicitate -

Așadar doi senatori, Eugen Pîrvulescu și Dănuț Cristescu, și cinci deputați, Calotă Florică Ică, Maria Stoian, Costel Barbu, Florin Piper Savu și Paul Stancu, și-au petrecut deja un an în Parlamentul României, din legislatura 2020-2024. Dintre aceștia, din garnitura veche sunt numai Eugen Pîrvulescu și Calotă Florică Ică, ceilalți cinci fiind la primul mandat în Legislativ.

Cel mai vechi în Parlament dintre actualii aleși de Teleorman, deputatul Calotă Florică Ică este la cel de-al treilea mandat consecutiv în camera inferioară a Legislativului.

Membru în Comisia pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară şi servicii specifice, parlamentarul PNL și-a trecut în cont, în primul an din mandatul încredințat de teleormăneni la alegerile parlamentare din 2020, 12 propuneri legislative, din care una promulgată ca lege, 14 declarații politice și trei luări de cuvânt în plen.

Proiectul de Lege pentru modificarea şi completarea Legii nr.17/2014 privind unele măsuri de reglementare a vânzării terenurilor agricole situate în extravilan şi de modificare a Legii nr.268/2001 privind privatizarea societăţilor ce deţin în administrare terenuri proprietate publică şi privată a statului cu destinaţie agricolă şi înfiinţarea Agenţiei Domeniilor Statului, Propunerea legislativă pentru acordarea de despăgubiri pentru pagube cauzate de epizootia de gripă aviară, Proiectul de Lege pentru completarea Ordonanţei Guvernului nr.2/2001 privind regimul juridic al contravenţiilor, dar și Propunerea legislativă pentru modificarea şi completarea legii nr.263/2010 privind sistemul de pensii publice sunt inițiative susținute de deputatul PNL Calotă Florică Ică.

În declarațiile politice, parlamentarul de Teleorman a abordat subiecte ca „Explozia preţurilor la îngrăşăminte”; „Problematica deşeurilor din plastic”; „Practicile comerciale neloiale”; „Turismul viticol”; „Fermele mari versus fermele de familie”; „Necesitatea programelor în sectorul legumicol” sau „Salvarea sectorului piscicol”.

În teritoriu, deputatul PNL are deschise trei cabinete parlamentare, potrivit datelor făcute publice pe pagina de internet a Camerei Deputaților, respectiv la Turnu Magurele (Sos. Alexandriei, nr. 1, ap. 5), Alexandria (Str. Av. Al. Colfescu nr. 63, et. 2) și în comuna Talpa.

- Advertisement -

More articles

Latest article