teleormaneanul.ro

Catalog electronic pentru trei unități școlare din Teleorman

Must read

Ministerul Educației a publicat lista celor 248 de unități-pilot de învățământ care vor implementa, în anul școlar 2021 – 2022, catalogul electronic, în conformitate cu prevederile Ordinului de ministru nr. 5.157/31.08.2021. Școlile care fac parte din acest program vor consemna situația școlară și rezultatele evaluării elevilor numai în catalogul electronic și vor face obiectul unui proces de monitorizare derulat de Direcția Generală România Educată din Ministerul Educației.

- Publicitate -

La nivelul județului Teleorman, potrivit datelor transmise de Ministerul Educației, fac parte din programul-pilot menționat Școala Gimnazială Drăgănești Vlașca, Școala Gimnazială „Zaharia Stancu” Roșiorii de Vede și Liceul Teoretic Piatra.

Catalogul electronic este „o platformă online ce va fi utilizată pe paliere distincte atât de managementul școlilor, de profesori, de elevi și de părinți, având o componentă de responsabilizare a tuturor părților implicate prin accesul la informațiile privind elvaluarea elevilor”.

Această inițiativă vine ca răspuns la nevoia de transformare digitală a educației, catalogul electronic fiind, în contextul programului „România Educată”, parte din sistemul portofoliului educațional care permite școlilor să realizeze o mai bună monitorizare a evoluției elevilor pe parcursul școlarizării, transmit reprezentanții ministerului.

Potrivit ordinului privind implementarea catalogului electronic în școli-pilot prevede că, la sfârșitul anului școlar, catalogul electronic se tipărește, semnează, avizează și arhivează de către directorul unității de învățământ.

- Advertisement -

More articles

Latest article