teleormaneanul.ro

Caravana SMURD „Fii pregătit” și Centrul mobil pentru răspuns în situații de urgență ajung la Alexandria

Must read

Caravana SMURD „Fii pregătit” și Centrul mobil pentru răspuns în situații de urgență ajung, în perioada 26 – 28 august, în Parcul Pădurea Vedea din Alexandria. Potrivit ISU Teleorman, caravana constă în deplasarea unui centru de formare mobil în care se vor organiza cursuri de instruire a populaţiei pentru acordarea de prim ajutor în situaţii de urgenţă, precum și prezentarea principalelor dezastre naturale care pot afecta România — cutremure, inundații, incendii — și modul în care populația se poate pregăti pentru a le face față.

- Publicitate -

Printre principalele teme ce vor fi prezentate în cadrul activităților planificate sunt acordarea primului ajutor în caz de stop cardio-respirator la adult/copil/nou născut, precum și recunoașterea și tratarea obstrucției de căi aeriene superioare.

Centrul mobil este construit pe structura unui tir, are o sală de şcolarizare cu o capacitate de 40 de persoane și este dotat cu toate echipamentele medicale de prim ajutor, dispozitive portabile, inclusiv simulatoare, ce permit instruirea eficientă a cursanţilor.

- Advertisement -

More articles

Latest article