teleormaneanul.ro

“Campionat interșcolar de baschet” în unitățile școlare din Alexandria

Must read

Municipalitatea alexăndreană pregătește, pentru perioada martie – aprilie, un campionat interșcolar de baschet, la care pot participa elevii ciclului gimnazial și liceal din unitățile școlare din Alexandria, se arată într-un proiect de hotărâre de pe ordinea de zi a următoarei ședințe a Consiliului Local.

- Publicitate -

Potrivit sursei citate, prin demers se are în vedere “atragerea unui număr cât mai mare de copii către sport, educarea tinerilor în spiritul unui mod de viață activ, bazat pe practicarea regulată a exercițiilor fizice și conștientizarea părinților privind rolul educativ al sportului”.

Campionatul de baschet interșcolar se va desfășura pe două categorii, respectiv: clasele V-VIII si clasele IX-XII ale unităților de învățământ din Alexandria, iar înscrierea echipelor în concurs se va face pe baza de fișa de înscriere (pusă la dispoziție de către organizator) care conține un tabel nominal cu membrii echipei, semnată și ștampilată de catre directorul unității de învățământ.

Selecția echipei reprezentative pe unitatea de învățământ revine în sarcina conducerii unității de învățământ, iar pe durata desfășurării concursului nu este permisă schimbarea componenței echipei, decât în situații temeinic justificate. De asemenea, fiecare unitate de învăţământ poate înscrie o singură echipă.

Fiecare echipă va fi compusă din cel putin cinci jucători şi cel mult opt jucatori, reprezentată de profesorul coordonator, iar meciurile se vor desfășura pe bazele sportive ale fiecărei unități de învățământ, echipamentul sportiv urmând să fie asigurat de unitățile de învățământ participante.

La finalul competiţiei, organizatorul va oferi echipamente sportive, medalii, cupe și diplome.

- Advertisement -

More articles

Latest article