teleormaneanul.ro

Campania “Curățăm România” se prelungește până la finalul lunii mai

Must read

Campania “Curățăm România”, demarată la nivelul județului pe data de 15 aprilie, printr-o acţiune de ecologizare în Pădurea Vedea din Alexandria, la care au luat parte 50 de reprezentanţi din cadrul Agenției pentru Protecția Mediului, Gărzii Națioane de Mediu Teleorman, Serviciului de Gospodărire a Apei Teleorman, Direcţiei Silvice Teleorman şi Agenției Naționale pentru Arii Protejate – Serviciul Teritorial Teleorman, se prelungește până la finalul lunii mai, au anunțat reprezentanții Agenției pentru Protecția Mediului Teleorman.

- Publicitate -

Potrivit organizatorilor, sunt așteptate să se alăture inițiativei atât instituţiile publice din județ, cât și operatori economici, instituţii de învăţământ, poliţie, jandarmerie, pompieri și cetăţeni ai judeţului.

“Le mulțumim tuturor autorităților locale și instituțiilor care s-au mobilizat pentru această campanie, dar pentru că interesul față de campanie este într-o continuă creștere și pentru că încă mai există multe zone poluate cu deșeuri s-a luat decizia de prelungire a campaniei până la sfârșitul lunii mai.

Sperăm ca până la finalul campaniei să se mobilizeze și să se implice în acţiuni de ecologizare toate primăriile din județ și astfel să scăpăm de deşeurile abandonate, deoarece începând cu 1 iunie, Garda Naţională de Mediu prin comisariatele judeţene va demara controale, în toată ţara, cu privire la respectarea legislației privind salubrizarea terenurilor. Potrivit celor relatate de Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, primăriile care nu s-au implicat în campanie vor fi primele vizate de aceste controale”, anunță reprezentanții APM Teleorman.

Cei interesați să participe la acţiunile de ecologizare a zonelor cu deşeuri abandonate pot consulta calendarul de acțiuni propuse la nivelul județului Teleorman până la acest moment, pe site-ul instituţiei http://apmtr.anpm.ro, secţiunea “Despre noi” – „Ştiri”.

- Advertisement -

More articles

Latest article