teleormaneanul.ro

Blocuri din Alexandria, propuse pentru includerea în „Programul național de consolidare a clădirilor cu risc seismic ridicat”

Must read

Primăria Alexandria intenționează să consolideze seismic șase blocuri din municipiu, în vederea creșterii nivelului de siguranță la acțiuni seismice a fondului construit național, care vor fi incluse în „Programul național de consolidare a clădirilor cu risc seismic ridicat” (P.N.C.C.R.S.), coordonat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, au transmis reprezentanții municipalității, Potrivit sursei citate, este vorba despre blocurile: 112 – str. Al. Ghica, nr. 148; 100G – str. Dunării, nr. 6;102 – str. Al. Ghica, nr. 148; 101 – str. Al. Ghica, nr. 148; 100 – str. Al. Ghica, nr. 148; B8 – str. 1 Mai, nr. 107.

- Publicitate -

Programul național de consolidare a clădirilor cu risc seismic ridicat are ca obiectiv general proiectarea și execuția lucrărilor de intervenții la clădirile existente care prezintă niveluri insuficiente de protecție la acțiuni seismice, degradări sau avarieri, în urma unor acțiuni seismice, în scopul creșterii nivelului de siguranță la acțiuni seismice, precum și asigurarea funcționalității acestora, conform tuturor cerințelor fundamentale și a creșterii eficienței energetice a acestora.

Reducerea riscului seismic al clădirilor constituie o acțiune complexă, de interes național, în contextul atenuării efectelor unui potențial dezastru provocat de cutremure și se realizează prin luarea unor măsuri de intervenție la clădirile existente care prezintă niveluri insuficiente de protecție la acțiuni seismice, degradări sau avarieri în urma unor acțiuni seismice.

Lucrările de bază, în vederea consolidării seismice, propuse prin Expertiza Tehnică și Audit Energetic sunt: consolidarea fundațiilor blocurilor cu beton armat; consolidarea zidăriei ce desparte două ferestre; refacerea hidroizolației și termoizolației de la terasa necirculabilă cu desfacerea tuturor straturilor sau a acoperișului, după caz; consolidarea fisurilor din zidărie; consolidarea zidăriei degradată cu adeziv special pentru consolidare; realizarea unei hidroizolații corespunzătoare pe perimetrul fundației; refacerea zonelor de beton degradate cu adeziv special pentru consolidare; refacerea trotuarului din beton armat cu lățimea minimă de 1 metru; schimbarea tâmplăriei exterioare cu PVC performant; schimbarea ușilor de la intrarea în bloc; se vor monta corpuri de iluminat pe led cu senzori pe casa scării; va fi aplicată lavabilă în zonele comune; se vor realiza reparații minime necesare în zonele comune; după caz, vor fi refăcute racordurile la utilități.

- Advertisement -

More articles

Latest article