teleormaneanul.ro

APM Teleorman face precizări privind autorizarea activității de pescuit comercial

Must read

Agenţia pentru Protecţia Mediului Teleorman informează atât opinia publică, cât și operatorii economici interesaţi, despre obligativitatea obţinerii autorizaţiei pentru desfăşurarea activităţii de pescuit comercial.

- Publicitate -

În acest sens, anunță reprezentanții instituției, eliberarea autorizaţiei se face în baza prevederilor Ordinului M.M.D.D. nr. 410/2008 pentru aprobarea Procedurii de autorizare a activităţilor de recoltare, capturare şi/sau achiziţie şi/sau comercializare, pe teritoriul naţional sau la export, a florilor de mină, a fosilelor de plante şi fosilelor de animale vertebrate şi nevertebrate, precum şi a plantelor şi animalelor din flora şi, respectiv, fauna sălbatică şi a importului acestora, cu modificările şi completările ulterioare.

Astfel, pescarii comerciali, autorizați anual de către Agenția Națională pentru Pescuit și Acvacultură (ANPA) să captureze diferite cantități de pește din habitatele naturale, au obligația să solicite Agenției pentru Protecția Mediului Teleorman, eliberarea autorizaţiei de recoltare/capturare, anterior începerii activității de pescuit comercial pe teritoriul județului Teleorman.

Documentele necesare emiterii autorizaţiei sunt disponibile pe site-ul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Teleorman: http://www.anpm.ro/web/apmteleorman/biodiversitate.

- Advertisement -

More articles

Latest article