teleormaneanul.ro

Anunț de ultimă oră despre reluarea cursurilor

Must read

Vacanța nu va fi prelungită și săptămâna viitoare, iar începând de luni, acolo unde condițiile sanitare o permit, elevii și preșcolarii se vor putea întoarce în bănci. Școlile se deschid cu prezență fizică în funcție de o serie de factori, printre care și gradul de vaccinare al personalului angajat în unitățile de învățământ, a anunțat, cu puțin timp în urmă, președintele Klaus Iohannis.

- Publicitate -

Până acum, cursurile se derulau cu prezență fizică sau online, în funcție de numărul de cazuri de COVID-19 confirmate în rândul elevilor sau/și personalului din unitățile școlare.

“La sfârșitul acestei săptămâni vacanța nu va fi prelungită și, începând de luni, acolo unde condițiile sanitare și epidemiologice o permit, elevii se vor putea întoarce fizic la școală. Acest lucru este valabil pentru grădinițe, pentru școli, deci pentru sistemul preuniversitar. Însă, va fi introdusă o nouă condiție pentru ca școlile să poată funcționa cu prezență fizică și anume gradul de vaccinare al personalului școlii. Experții, specialiștii din cele două ministere și din INSP (Institutul Național de Sănătate Publică) vor discuta și mâine se va emite ordinul comun al ministerului Educației și ministerului Sănătății care detaliază foarte clar aceste chestiuni”, a declarat președintele Klaus Iohannis.

Elevii din învățământul preuniversitar sunt în vacanță, încă din data de 25 octombrie, când autoritățile au luat decizia vacanței forțate în contextul creșterii numărului de infectări cu visurul SARS-CoV-2 și al deceselor provocate de COVID-19. Începând de luni cursurile vor fi reluate, iar principala necunoscută este modul în care se va desfășura activitatea didactică – dacă elevii vor reveni în bănci sau dacă vor face cursurile în sistem online.

Despre reluarea cursurilor a vorbit și ministrul Educației, la începutul acestei săptămâni, când a explicat că cel mai probabil elevii vor reveni în bănci.

De altfel, Ministerul Educației a cerut, încă de vineri, 29 octombrie, afișarea ponderii personalului propriu vaccinat pe site-urile inspectoratelor școlare județene și pe site-ul fiecărei unități/instituții de învățământ și al fiecărei unități conexe.

- Advertisement -

More articles

Latest article