teleormaneanul.ro

Anul 2023 ar putea fi declarat Anul Ciprian Porumbescu – Proiect de lege susținut de deputatul Calotă Florică Ică

Must read

Anul 2023 ar putea fi declarat Anul Ciprian Porumbescu, pentru marcarea a 170 de ani de la naşterea şi comemorarea a 140 de ani de la moartea compozitorului, dacă o propunere legislativă inițiată de un grup de parlamentari, între care deputatul PNL Teleorman Calotă Florică Ică, va fi adoptat de Legislativ. Concret, este vorba despre Propunerea legislativă pentru instituirea anului 2023 ca Anul Ciprian Porumbescu, inițiatorii motivându-și demersul prin faptul că „2023 este un an important din acest punct de vedere, deoarece se împlinesc 170 de ani de la naşterea lui Ciprian Porumbescu şi 140 de ani de la moartea sa”.

- Publicitate -

“Având în vedere importanţa vitală pe care monumentele istorice şi simbolurile naţionale o au pentru un stat-naţional modern, care are datoria şi funcţia de a sprijini coeziunea naţiunii prin promovarea patrimoniului cultural şi al istoriei comune, considerăm oportună şi necesară, din această perspectivă, prezenta propuncre legislativă, prin care se instituic, în mod simbolic, anul 2023 ca Anul Ciprian Porurnbescu, în scopul de a aniversa şi promova viaţa şi opera compozitorului român, personaj de importanţă deosebită pentru patrimoniul istoric naţional. Prin această propunere legislativă, precum şi prin alte iniţiative care promovează istoria naţională comunk statul român isi intăreşte fundamentul pe care se susţine, anume unitatea poporului român şi solidaritatea cetăţenilor săi”, se arată în expunerea de motive a proiectului de lege.

În acest sens, proiectul de lege își propune să ofere autorităţilor administraţiei publice centrale şi locale suportul pentru a finanța cum se cuvine manifestările care vor celebra viața și opera lui Ciprian Porumbescu, este mai aproape de a deveni realitate.

“Se instituie anul 2023 ca Anul Ciprian Porumbescu, pentru celebrarea a 170 de ani de la naştere şi comemorarea a 140 de ani de la moartea compozitorului Ciprian Porumbescu.

Parlamentul, Administraţia Prezidenţială, Guvernul, autorităţile administraţiei publice locale, precum şi instituţiile publice aflate în subordinea sau coordonarea acestora, pot organiza sau sprijini logistic şi material manifestări culturale, artistice sau educaţionale dedicate celebrării vieţii şi operei compozitorului Ciprian Porumbescu.

Autorităţile administraţiei publice centrale şi locale, precum şi instituţiile aflate în subordinea sau coordonarea acestora, pot aloca fonduri din bugetele proprii în vederea organizării în bune condiții a manifestărilor, în limita alocărilor bugetare aprobate”, se arată în proiectul de lege.

- Advertisement -

More articles

Latest article