teleormaneanul.ro

Antibiotice Iași a început distribuția iodurii de potasiu către Direcțiile de Sănătate Publică

Must read

Producătorul de medicamente Antibiotice Iași a început distribuția iodurii de potasiu către toate Direcțiile de Sănătate Publică din țară, au anunțat reprezentanții companiei.  În acest sens, transmite sursa citată, mașinile de transport ale companiei, încărcate cu cele 30 de milioane de comprimate de iodură de potasiu 65 mg, vor distribui medicamentul pe parcursul întregii săptămâni, așa încât pe data de 28 martie toate comprimatele de iodură de potasiu se vor afla în depozitele DSP-urilor.

- Publicitate -

“Producția iodurii de potasiu de către Antibiotice Iași a început în data de 8 martie la solicitarea Ministerului Sănătății și a Administrației Naționale a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale și a continuat fără întrerupere până la data de 20 martie când a fost finalizată fabricația tuturor celor 30 milioane de comprimate necesare pentru acoperirea nevoilor tuturor românilor în eventualitatea unei situații speciale.

Timp de 13 zile, angajații Antibiotice au lucrat în trei ture, 24h/zi, pentru a produce iodura de potasiu în cel mai scurt timp. Numărul de angajați din cadrul secției Comprimate, unde s-a produs iodura de potasiu, a fost suplimentat cu angajați cu job-uri similare, transferați de pe alte fluxuri de fabricație ale fabricii pentru a determina accelerarea procesului de producție.

Modul de organizare al Antibiotice, cu reprezentanțe teritoriale și contracte de colaborare cu parteneri peste tot în lume îi permite să acționeze în cel mai scurt timp din momentul primirii unei comenzi până în momentul onorării acesteia. Astfel, Antibiotice s-a ocupat de procurarea substanței active și excipienții necesari fabricării Iodurii de potasiu Atb de 65 mg cu maximă operativitate și responsabilitate”, se arată într-un comunicat de presă al producătorului de medicamente.

După acoperirea nevoilor de iodură de potasiu solicitate de autoritățile din România compania Antibiotice va da curs și altor solicitări de producție a acestui medicament pentru autorități guvernamentale din alte state din Uniunea Europeană care au formulat deja solicitări în acest sens.

Antibiotice Iași a produs pentru prima dată iodura de potasiu acum 11 ani, în urma accidentului nuclear de la Fukushima, Japonia. Acest medicament se fabrică la solicitarea autorităților guvernamentale, pentru a putea fi oferit în mod gratuit, populației, în situații de criză determinate de un incident nuclear.

- Advertisement -

More articles

Latest article