teleormaneanul.ro

Alexandria are trei noi Cetățeni de Onoare

Must read

Sportivul și antrenorul de culturism și fitness – Florian Dumitru, medaliata cu bronz la Olimpiada Internațională de Lingvistică – Mihaela Anghel și dansatorul David Burtea au primit, miercuri, în cadrul unei ședințe festive a Consiliului Local Alexandria, titlul de “Cetățean de onoare” al municipiului Alexandria.

- Publicitate -

“ANGHEL MIHAELA – medalie de bronz la Olimpiada Internațională de Lingvistică, elevă în clasa a X-a la Liceul ”Al. Ghica”. La olimpiada din acest an au participat 204 elevi din 38 de țări. Am cunoscut-o am vorbit cu ea, este un copil timid și emotiv, dar care are o minte analitică și o gândire ordonată în care conexiunile sunt rapide, ceea ce îi oferă posibilitatea descifrării matematice a cuvintelor, căci despre asta este vorba în lingvistică, atât cât am înțeles eu din explicațiile Mihaelei. În mod sigur va fi un viitor strălucit intelectual și profesionist desăvârsit, indiferent de domeniul în care va decide să strălucească.

DAVID BURTEA – un copil cu un suflet imens, o mare genorizate și dăruire, un clocot de sentimente și trăiri într-un corp mic și atât de mobil, încât uneori mă întreb dacă el ”chiar are oase”, o capacitate infinită de a exprima prin dans tot spectrul de emoții, care ne uimește pe noi, dar și pe dansatorii profesioniști din multe jurii internaționale și naționale cu capacitatea lui de a se transforma din copilul mic și timid, imediat ce aude muzica, prin magie, într-un vulcan. De fapt urmărindu-l de multe ori, încă nu m-am hotărât daca David este un vulcan de fericire, un uragan ce mătură în cale toți adversarii sau o junglă de năpătruns de mișcări fantastice. Orice ar fi, în mod clar David, este pe stradă și la scoală un copil obișnuit, dar în sala de dans și în toate concursurile unde a participat, David este un campion.

DUMITRU FLORIAN – Medalie de aur la Campionatul European de Culturism și Fitness, o mare valoare sportivă, un exemplu de tenacitate, sacrificiu și cumpătare. Sportul a fost mereu prezent în viața multora dintre noi. I-am admirat și prețuit întotdeauna pe sportivi. Ei au reusit sa ne aducă bucurie în suflete și să ne facă să fim mândri că suntem români. Fiecare retrăiește cu intensitate momentele de bucurie și emoție, atunci când își amintește de succesele sportivilor noștri în competițiile internaționale. Noi vedem uneori doar podiumul și nu realizăm întotdeauna ce înseamnă sport de performanță, nu ne gândim și la anii de antrenament, la viața pe care sportivii și-o petrec în cantonamente, la eforturile și la privațiunile la care sunt supuși în drumul lor spre medalii și glorie. Dumitru Florian nu este doar un sportiv, campion, ele este un profesor, un antrenor, un lider care transmite mai departe tot ceea ce el a acumulat în acești ani grei de muncă și scarificii”, a transmis primarul Victor Drăgușin.

Tot miercuri, au fost premiați și cei care i-au pregătit și îndrumat către performanță pe noii cetățeni de onoare ai Alexandriei, respectiv prof. Marin Gabriela, care a pregătit-o pe Mihaela Anghel, dar și coregraful Alexandra Radu, care l-a pregătit pe David Burtea.

Diplomă de Excelență au primit, miercuri, și Al Hadad Mirela și Asociația Club Sportiv SIBBA.

“După 9 ani de muncă, implicare, piedici transformate în lecții din care a învățat de fiecare dată câte ceva, 9 ani în care a construit un fenomen la Alexandria – o școală de dans premiată, unde copiii vin cu dragoste și pasiune, 9 ani în care cu fiecare ediție Cupa de Dans SIBBA a devenit mai puternică și mai puternică, 9 ani în care din concurs regional am ajuns să avem déjà de 2 ani și participare internațională, 9 ani de când Alexandria este un punct important pe harta dansului, am acordat Diplomă de Excelență și doamnei AL HADAD MIRELA și ASOCIAȚIEI CLUB SPORTIV SIBBA”, a mai transmis Victor Drăgușin.

- Advertisement -

More articles

Latest article