teleormaneanul.ro

Alcoolul la volan – o problemă pe șoselele din județ

Must read

Cazurile de conducători auto depistați sub influența băuturilor alcoolice la volanul mașinilor sunt nelipsite din statisticile Inspectoratului Județean de Poliție. În ultima perioadă, cam fiecare buletin informativ dat publicității de oamenii legii conține cel puțin un astfel de caz. Și este vorba, evident, despre cazurile în care polițiștii îi prind pe șoferii care se urcă la volan după ce se cinstesc cu câteva pahare, numărul real al celor care se urca la volan băuți fiind însă necunoscut.

- Publicitate -

Pe drumurile din Teleorman, numai în cursul zilei de duminică, au fost depistați la volanul mașinii doi conducători auto aflați sub influența băuturilor alcoolice, a anunțat Poliția Teleorman. Potrivit sursei citate, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Alexandria au depistat un bărbat, în vârstă de 32 ani, din Orbeasca, în timp ce conducea un autoturism pe raza municipiului Alexandria, aflându-se sub influența băuturilor alcoolice. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcootest, rezultatul indicând o valoare de 0,74 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv penru care acesta a fost condus la o unitate spitalicească unde i-au fost recolate două mostre biologice in vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. În cauză a fost întocmit dosar penal, urmând a se da soluție legală prin Parchet.

De asemenea, duminică seară, polițiștii din cadrul Secției nr. 13 Poliție Rurală Smârdioasa au depistat, pe raza comunei Cervenia, un bărbat în vârstă de 51 ani  din localitate, în timp ce conducea un autoturism, deși se afla sub influența băuturilor alcoolice. Rezultatul testării cu aparatul etilotest a indicat o valoare de 0,87 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar bărbatul a fost condus la spital pentru recoltare de mostre biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. Și în această cauză a fost întocmit un dosar penal, urmând să fie dată p soluție legală prin Parchet.

- Advertisement -

More articles

Latest article