teleormaneanul.ro

Adrian Gâdea: “PSD susține scăderea impozitării muncii și introducerea taxei de solidaritate”

Must read

Social-democrații susțin scăderea impozitării muncii și introducerea taxei de solidaritate, anunță președintele PSD Teleorman Adrian Gâdea. Potrivit liderului social-democraților din județ, PSD nu a luat în calcul o creștere a impozitului pe dividende, însă susține reducerea impozitării muncii și creșterea veniturilor angajaților. Mai mult, spune Adrian Gâdea, taxa de solidaritate propusă de PSD vizează exclusiv companiile mari, cu venituri de peste 100 de milioane de euro, care își diminuează artificial profiturile, pentru a-și reduce astfel obligațiile față de bugetul de stat.

- Publicitate -

“PSD susține scăderea impozitării muncii și introducerea taxei de solidaritate

Nu putem rămâne indiferenți când vedem că sunt companii care speculează situația economică actuală și se îmbogățesc pe seama celor care muncesc din greu. Astfel, PSD promovează, fără rezerve, principiul unei taxe de solidaritate pe veniturilor marilor companii.

Menționăm că PSD nu a luat în calcul, niciun moment, o creștere a impozitului pe dividende.

PSD susține, de asemenea, reducerea impozitării muncii și creșterea veniturilor angajaților. Veniturile românilor trebuie să crească astfel încât toți să aibă un trai decent.

Nu este corect ca factura crizelor să fie plătită de cetățeni, în timp ce doar unii prosperă. Pentru Partidul Social Democrat, pe primul loc sunt oamenii și economia românească.

Obiectivul PSD este de a sprijini populația vulnerabilă, cu o atenție suplimentară acordată categoriilor active, respectiv salariaților cu venituri mici și medii, care prin muncă contribuie cel mai mult la dezvoltarea economică a țării. Modelul fiscal propus de PSD are în vedere scăderea taxelor pe aceste salarii, astfel încât să rămână mai mulți bani în buzunarele acestor angajați.

Nu în ultimul rând, PSD consideră că statul trebuie să sprijine IMM-urile, fermele agricole și infrastructura critică, în principal școlile și spitalele, astfel încât acestea să își poată instala cât mai rapid sisteme proprii de producere a energiei din surse regenerabile. România are la dispoziție 12 miliarde de euro, bani europeni, din Fondul de Modernizare, pentru atingerea acestui obiectiv.

Taxa de solidaritate propusă de PSD vizează exclusiv companiile mari, cu venituri de peste 100 de milioane de euro, care își diminuează artificial profiturile, cu scopul vădit de a-și reduce obligațiile față de bugetul de stat. Aceste firme cu venituri foarte mari au obligația de a plăti un impozit pe profit echivalent cu măcar 1% din cifra lor de afaceri, așa cum plătesc toate firmele mici din România. PSD este de acord cu menținerea impozitului pe profit de 16%, însă valoarea acestuia plătită de marile companii nu trebuie să fie mai mică de 1% din cifra lor de afaceri”, este mesajul președintelui PSD Teleorman Adrian Gâdea.

- Advertisement -

More articles

Latest article