teleormaneanul.ro

Adrian Gâdea: “Cei care speculează prețurile vor fi supraimpozitați”

Must read

Coaliția de guvernare va propune, în următoarea ședință a Executivului, o soluție care să asigure plafonarea prețurilor la energie și gaze naturale pentru cetățeni și pentru firmele românești, cu un impact rezonabil asupra bugetului de stat, a anunțat președintele PSD Teleorman Adrian Gâdea.

- Publicitate -

Potrivit acestuia, sunt astfel îndeplinite două obiective stabilite de social-democrați, respectiv: protejarea cetățenilor și a economiei, dar și calmarea inflației provocată de prețurile din sectorul energetic.

“Așteptăm forma finală a proiectului de OUG, respectiv forma care va fi adoptată în următoarea ședință de guvern. Rămân următoarele două obiective vizate de PSD, respectiv reglementările pentru oprirea creșterii prețurilor la carburanți și la RCA. PSD va insista în Coaliție pentru o reglementare urgentă în aceste două sectoare.

Abia după ce vom elimina cele trei cauze majore ale inflației (energie, carburanți, RCA), vom vedea dacă mai e cazul să se intervină și la prețurile alimentelor. În principiu, dacă se elimină cauzele, încetează și efectele negative la nivelul prețurilor la alimente”, a transmis Adrian Gâdea.

- Advertisement -

More articles

Latest article