teleormaneanul.ro

A fost semnat contractul de finanțare prin PNRR pentru o creșă nouă la Alexandria

Must read

Au fost semnate contractele de finanțare pentru primele 64 din cele 124 de creșe noi, prietenoase cu mediul, ce vor fi construite prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), au anunțat reprezentanții Ministerului Dezvoltării.

- Publicitate -

„După cum este cunoscut, în 1 septembrie, ministrul dezvoltării, în prezența premierului Nicolae-Ionel Ciucă, a semnat primele 9 contracte de finanțare pentru construcția unor creșe cu finanțare europeană, alte 55 de contracte fiind semnate ulterior. Astfel, 64 dintre cele 124 de creșe au primit deja finanțare, iar celelalte 60 urmează să fie anunțate în curând”, a explicat ministrul Cseke Attila.

Ministerul Dezvoltării asigură finanțarea, din fonduri europene, a acestor investiții în proporție de 100%, inclusiv costurile racordării creșelor la utilități, iar autoritățile locale nu vor fi nevoite să asigure contribuție proprie. Astfel, se vor elibera fondurile guvernamentale asigurate în acest scop, din care se vor putea construi alte creșe.

Noile creșe, construite după proiectul-tip al ministerului, vor avea săli de joacă, dormitoare, sală pentru festivități, bucătărie și spălătorie proprii, cabinet medical, spații administrative și spațiu de joacă amplu, în aer liber. Clădirile vor fi dotate cu panouri solare şi fotovoltaice, pentru asigurarea necesarului de energie și apă caldă din surse regenerabile.

Din cele 64 de creșe pentru care au fost deja semnate contractele de finanțare, una va fi construită la Alexandria. Valoarea totală a contractului de finanțare pentru obiectivul de investiții se ridică la 11.886.810,72 lei, potrivit datelor făcute publice de Ministerul Dezvoltării.

Prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), Ministerul Dezvoltării va construi 124 de creșe noi, moderne și prietenoase cu mediul, care vor asigura 7.450 de locuri suplimentare în creșele de stat pentru cei mici.

- Advertisement -

More articles

Latest article