Inspectoratul Școlar Județean Teleorman a publicat, cu puțin timp în urmă, lista anonimizată cu opțiunile candidaților pentru unitățile de învățământ preuniversitar de stat, pentru care s-a organizat concurs de ocupare a funcțiilor de director și director adjunct.
Potrivit datelor făcute publice, cele mai disputate unități școlare sunt Liceul Teoretic Constantin Noica Alexandria, unde nu mai puțin de opt candidați au optat pentru funcția de director al unității de învățământ, dar și Școala Gimnazială Alexandru Colfescu și Școala Gimnazială Mihai Eminescu, ambele din Alexandria, unde pentru funcțiile de director au opttat câte șase canddiați. La Școala Gimnazială Mihai Eminescu, și funcția de director adjunct este disputată tot de șase candidați. De asemenea, pentru funcția de director la Palatul Copiilor Alexandria au optat șase candidați.
Multe opțiuni au fost exprimate și pentru Colegiul Național Anastasescu Roșiori de Vede (cinci candidați pentru funcția de director), Liceul Tehnologic Anghel Saligny din Roșiori de Vede (patru opțiuni penru funcția de director), Liceul Tehnologic Nicolae Bălcescu din Alexandria (cinci candidați au optat pentru funcția de director adjunct).
Alți cinci candidați au optat pentru funcția director la Școala Gimnazială Alexandru Depărățeanu Roșiori de Vede și alte șase opțiuni au mers către funcția de director al Școlii Gimnaziale Dan Berindei din Roșiori de Vede.
La Școala Gimnazială Mihai Viteazul Alexandria, șase opțiuni au fost exprimate pentru funcția de director adjunct, în timp ce alte patru au mers pentru funcția de director, iar la Școala Gimnazială Ștefan cel Mare Alexandria – șapte opțiuni au mers către funcția de director adjunct, în timp ce alte cinci către funcția de director.
De asemenea, potrivit datelor publicate pe pagina de internet a Inspectoratului Școlar Județean, șase candidaturi au fost depuse pentru funcția de director al Școlii Gimnaziale Poroschia.
Situația completă a opțiunilor poate fi consultată accesând pagina de internet a Inspectoratului Școlar Județean, la adresa http://www.isjtr.ro/mat/concurs_directori/2021/Raport_ANONIMIZAT_optiuni_candidati_03_nov_2021.pdf .
Proba de interviu, care are o pondere de 50% din nota finală, va fi susținută de fiecare dintre candidații care au trecut proba scrisă, în funcție de opțiunea sau opțiunile exprimate. Prin urmare, dacă un candidat va opta pentru trei unități școlare, acesta va susține de trei ori proba de interviu.
De menționat ar fi faptul că, în condițiile în care sunt unități de învățământ care au în funcțiile de directori și directori adjuncți persoane care au picat proba scrisă la concursul organizat de Ministerul Educației, iar pentru aceste școli nu-și exprimă opțiunea candidați care au promovat examenul scris, vor rămâne în funcție directorii și directorii adjuncți numiți, până la organizarea unui nou concurs, cu toate că aceștia nu au luat nota minima care să le permită să-și revendice postul prin concurs.