teleormaneanul.ro

A fost operaționalizat Punctul de lucru ISU Teleorman de la Slobozia Mândra

Must read

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „A.D. Ghica” al Judeţului Teleorman are, începând de miercuri, 13 septembrie, un nou Punct de Lucru, în comuna Slobozia Mândra. Acesta a fost operaționalizat cu prilejul sărbătoririi Zilei Pompierilor din România, în prezența autorităților centrale, județene și locale, la activitate fiind prezenți: Preasfințitul Părinte Episcop Galaction Stângă, colonel Ionuț Laurențiu Amzu, din cadrul Departamentului pentru Situații de Urgență, lt.col. Adrian Mirel Ristea, locțiitor șef Centrul Operațional Național în cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență  Rababoc Benone, subprefectul Județului Teleorman, Adrian Ionuț Gâdea, președintele Consiliului Județean Teleorman, șefii structurilor județene ale Ministerului Afacerilor Interne, reprezentanții Serviciului Județean de Ambulanță, Filialei Teleorman de Cruce Roșie, cadre militare în rezervă, dar și primarii din cele șase comune aflate în raionul de intervenție al Punctului de lucru Slobozia Mândra.

- Publicitate -

Prin operaționalizarea noului punct de lucru, pompierii militari teleormăneni sunt pregătiți să intervină în orice moment, în cazul înregistrării unor situații de urgență în comunele Slobozia Mândra, Beciu, Crângeni, Plopii Slăvitești, Saelele și Uda Clocociov, dar și în cele 15 sate aparținătoare.

Punctul de Lucru Slobozia Mândra dispune de o autospecială de stingere cu apă şi spumă, de capacitate mare, care este echipată cu accesorii de descarcerare. Odată cu operaționalizarea acestuia, timpul maxim în care echipajele de pompieri vor ajunge la cetățenii din cele 15 localități s-a redus la doar câteva minute.

Datele statistice relevă faptul că, în ultimii trei ani de zile, pompierii din cadrul Detașamentului Turnu Măgurele au fost solicitați să intervină în această zonă a județului la nu mai puțin de 846 de evenimente, dintre care 117 incendii, care au pus în pericol viața oamenilor, bunurile materiale ale acestora sau mediul înconjurător.

În viitorul apropiat, din cauza numărului mare de solicitări venite din partea cetățenilor pentru a primi primul ajutor calificat ori pentru a fi transportați la spital din cauza unor probleme de sănătate, conducerea ISU Teleorman și-a propus să operaționalizeze aici și un echipaj SMURD.

Acesta este al treilea Punct de Lucru operaționalizat în Teleorman. În prezent, în cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „A. D. Ghica” al Județului Teleorman funcționează: Detașamentul de Pompieri Alexandria, cu Punctul de Lucru Drăgănești Vlașca; Detașamentul de Pompieri Roșiorii de Vede, cu Punctul de lucru Dobrotești; Detașamentul de Pompieri Turnu Măgurele, cu Punctul de lucru Slobozia Mândra; Detașamentul de Pompieri Zimnicea, cu Garda de Intervenție Furculești; Detașamentul de Pompieri Videle.

Anul trecut, teleormănenii au solicitat ajutorul forţelor de intervenție ISU Teleorman în peste 13324 de cazuri, ceea ce înseamnă o medie de aproximativ 36,5 misiuni de salvare a vieţii şi bunurilor pe zi.

- Advertisement -

More articles

Latest article