teleormaneanul.ro

84.500 de teste de salivă pentru testarea elevilor ajung mâine în Teleorman

Must read

84.500 de teste de salivă vor ajunge, în cursul zilei de vineri, în Teleorman, a transmis inspectorul școlar general, prof. Florin Oriță. Testele vor fi preluate de la București de către Inspectoratul pentru Situații de Urgență, care le va preda Inspectoratului Școlar Județean, care la rândul său le va distribui în unitățile școlare din Teleorman.

- Publicitate -

Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu declara, zilele trecute, că testele de salivă vor fi administrate elevilor începând de joi, 2 decembrie, după minivacanța de 1 Decembrie, iar termenele de livrare de către furnizori a acestora către IGSU, autoritatea care a semnat contractele, sunt 24 noiembrie, 2 decembrie și 9 decembrie, eșalonat.

În ceea ce privește testarea, Sorin Cîmpeanu a menţionat că ordinul comun de miniştri Educaţie – Sănătate prevede faptul că aceste teste se pot face în școli, acolo unde cadrele didactice au disponibilitatea de a le face, iar infrastructura şcolii permite testarea. În mod contrar, testarea poate fi făcută la domiciliu, sub supravegherea părinţilor, tutorelui legal sau a unui adult.

„Acolo unde şcoala nu ia decizia că va administra testele în şcoală, testarea urmează să se facă la domiciliu, sub supravegherea părinţilor, tutorelui legal sau a unui adult. Ordinul nu prevede nici obligativitatea testării, nici obligativitatea cadrelor didactice de administrare a testelor. Nu sunt obligaţi. Cei care doresc şi pot să administreze aceste teste o vor face. Singura diferenţă este că testarea administrată de altcineva decât de părinţi necesită acordul părinţilor pentru testare”, a explicat ministrul Educației.

- Advertisement -

More articles

Latest article