teleormaneanul.ro

20 paturi ATI pentru bolnavii de COVID-19, în Teleorman/ Lipsa personalului medical face imposibilă suplimentarea acestora

Must read

Județul Teleorman dispune de 20 de paturi ATI pentru pacienții cu COVID-19, toate fiind ocupate, potrivit directorului DSP Teleorman Stelian Cristea. Dintre acestea, cele mai multe, respectiv 12, sunt la Spitalul Caritas din Roșiori de Vede, în timp ce alte 6 sunt la Spitalul din Turnu Măgurele, iar 2 la Spitalul Județean de Urgență Alexandria.

- Publicitate -

Deși sunt tot timpul ocupate, suplimentarea numărului de paturi ATI  la nivelul județului nu este posibilă, cel puțin deocamdată, cu toate că autoritățile județene au făcut numeroase cereri în acest sens, susține directorul DSP Teleorman. Motivul? Nu există personal medical specializat, în speță medici cu specializare în ATI.

La nivelul județului Teleorman, în ultimele 24 de ore au fost confirmate alte 148 de cazuri de COVID-19, iar numărul total al persoanelor care au contractat virusul SARS-CoV-2, de la debutul epidemiei, a ajuns la 17.646. De altfel, vineri, 8 octombrie, județul Teleorman a depășit rata de 6 cazuri la mia de locuitori.

Cea mai gravă situație se înregistrează, în continuare, la Zâmbreasca, unde rata de îmbolnăvire este de 20.46 la mie. Rate de infectare ridicate sunt și la Videle (13.37 la mie), Roșiori de Vede (9.19 la mie), Alexandria (8.96 la mie), Gratia (15.18 la mie), Răsmirești (15.07 la mie), Moșteni (13.47 la mie).

De remarcat ar fi faptul că, în ultima perioadă, a crescut gradul de interes al teleormănenilor pentru vaccinare. Astfel, în ultimele 24 de ore, 877 de persoane s-au imunizat în centrele de vaccinare și la cabinetele medicilor de familie înscriși în Campania de imunizare.

- Advertisement -

More articles

Latest article